Om oss

Klassisk utmaning!

Vansbrosimningen är Sveriges största öppet vatten-tävling och en del av En Svensk Klassiker. Varje år deltar ca 16 000 människor i de olika tävlingarna som pågår under en vecka i juli i ett somrigt Vansbro i det vackra Dalarna. Vansbrosimningen är en folkfest både för deltagare och för åskådare. Utöver lopp i öppet vatten-simning finns utmaningar i triathlon, swimrun och landsvägscykel.

Vansbrosimningen ägs av Vansbro AIK Simklubb som är en ideell verksamhet. Närmare 1300 funktionärer från det lokala föreningslivet och ideella organisationer ser till att tävlingarna genomförs. Funktionärernas arbete är ideellt, däremot får föreningarna som de arbetar för ersättning. Något som årligen resulterar i ett föreningsstöd uppemot 1,5 miljoner kronor.

Mats Qvarfot (1926-2014) är för många Vansbrosimningen personifierad. Mats var en av dem som var med och skapade tävlingen. Han simmade i det första loppet och var även initiativtagare till att En Svensk Klassiker blev verklighet på 1970-talet. Sedan 1971 är Vansbrosimningen tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet och Engelbrektsloppet en del av En Svensk Klassiker.

 Årtal och viktiga händelser  En Svensk Klassiker


Mer om

 Kontakta oss

Vårt kansli i Vansbro är öppet v. 33–50 2016 måndag–torsdag: kl. 09.00–12.00 och 13.30–15.30 och v. 2–28 2017 måndag–torsdag: kl. 09.00–12.00 och 13.30–15.30 och fredag: kl. 09.00–12.00 och 13.00–15.00. Avvikande öppettider kan förekomma, se sidan kontakta oss för mer information.


 Våra lopp

Vi erbjuder tävlingar och motionslopp i öppet öppet vatten-simning, triathlon, swimrun och landsvägscykel. Det finns särskilda simlopp för barn- och ungdomar.


Partner

Våra samarbetspartners betyder mycket för utvecklingen av evenemanget. Tillsammans arbetar vi för att höja upplevelsen för deltagare och besökare.


 Miljömärkt Event

Vi delar stiftelsen Håll Sverige Rents vision om att vårt land ska vara ”ett skräpfritt Sverige”. Tillsammans med deltagare och besökare eftersträvar vi att förverkliga och bibehålla denna vision i vårt arrangemang.


 Nyhetsbrev

Missa inga viktiga nyheter från oss! Prenumerera på Vansbrosimningens nyhetsbrev som utkommer månadsvis med information, inspiration tips och råd.


 Sociala medier

Följ oss i våra sociala kanaler!


 Simma Vansbro (tidning)

Simma Vansbro är deltagartidningen som utkommer en gång per år (i maj). Alla deltagare som är anmälda före 1 maj får tidningen hemskickad. Efter det finns tidningen att läsa på vår hemsida. Det går också att beställa ett exemplar i webbshoppen.


  Våra ambassadörer