Partners

Vi på Vansbrosimningen vill samarbeta med företag och partners som delar våra värderingar och tillsammans skapa mervärde för våra besökare.

ICA

Mat är Icas fokus och med matglädje vill vi vara en positiv kraft i samhället; i hela landet, året runt. Genom att erbjuda en lite bättre måltid vill vi ta vår sponsring och bidra till bättra hälsa, ökat välbefinnande och allas lika värde. 

OutdoorExperten

Sedan starten 2005 har vi på OutdoorExperten drömt om att inspirera fler att skapa minnesvärda upplevelser i naturen - upplevelser som Vansbrosimningen. Som en av Sveriges största e-handlare inom friluftsliv har vi all utrustning du behöver för att klara av alla utmaningar, året runt. Lycka till!

Colting Wetsuits

Colting Wetsuits erbjuder produkter för bassängsimning, open water, triathlon och swimrun. De har ett brett sortiment i respektive segment som inte bara passar för vuxensimmarens första nybörjartävling utan också för den absoluta eliten. Som partner till Vansbrosimningen fortsätter Colting Wetsuits mot sitt mål att inspirera människor till motion och rörelse.

Vansbro kommun

Vansbro kommun är en pärla i det vackra Dalarna. Här finns ett rikt kulturliv, vacker natur och så de stora evenemangen, som Vansbrosimningen och Flygfesten. Kommunen är rik på företagsamma och engagerade invånare, något som märks i ett aktivt föreningsliv och ett framgångsrikt näringsliv.

Visit Dalarna

Visit Dalarna är ett destinationsutvecklingsbolag som arbetar för att stärka och sälja in besöksnäringen i Dalarna. Det gör man genom att fokusera på två affärsområden; Turism och Möten & Evenemang. Här kan du boka boende, få tips på sevärdheter och aktiviteter under ditt besök i Vansbro. 

DT

DT i Dalarna är ett medieföretag som består av sju morgontidningar – Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Nya Ludvika Tidning, Södra Dalarnas Tidning, Mora Tidning, Avesta Tidning och Dalademokraten. Utöver dessa tidningstitlar finns också nyhetssajter och appar med dt.se i spetsen. I DTs produktportfölj hittar vi även produkter som Google och Facebook samt smidiga rekryteringslösningar för företag. 

Maurten

Maurten är ett innovativt företag som med hjälp av hydrogel-teknologi utvecklat energiprodukter som är enklare för kroppen att hantera. Den unika hydrogel-teknologin i kombination med naturliga ingredienser möjliggör för maximerat kolhydratsintag utan magproblem. Maurtens produkter består av energidryck och gels och de används idag av många av världens bästa atleter inom löpning, cykling och triathlon 

Hyperice

Hyperice är specialister och marknadsledare på tekniska produkter inom återhämtning och uppvärmning, utvecklade i samarbete med några av världens bästa atleter och fysioterapeuter. Produkterna består av bland annat massagepistolar, foamrollers, massagebollar och återhämtningssystem för ben, knän och rygg, som med vibrationsmassage främjar blodcirkulationen, förbättrar rörligheten och lindrar träningsvärk och stelhet. Hyperice är Officiell Återhämtningspartner till UFC, NBA, PGA, MLB och Tottenham Hotspurs med mission om att hjälpa människor att röra sig bättre. Oavsett om man är en professionell idrottare, medveten träningsentusiast eller vanlig motionär. 

Blackroll

BLACKROLL® är ett ungt, innovativt företag från Tyskland som samarbetar med idrottare, forskare, läkare och terapeuter för att utveckla hälsofrämjande produkter som förstärker muskelns och fascians elasticitet och förbättrar välbefinnandet. Med liten insats och ansträngning kan alla göra ett aktivt val för högre prestationsförmåga och bättre hälsa. 

Wahoo

Wahoo Fitness, som har sin bas i Atlanta USA, har skapat ett ekosystem av sensorer och andra produkter för löpare, cyklister, triathleter och motionärer. Wahoos prisbelönta produktportfölj innehåller KICKR-sortimentet, som består av smarta inomhustrainers med tillbehör, ELEMNT-sortimentet, med cykeldatorer och sportklockor, TICKR-sortimentet med pulsband, dubbelsidiga pedalerna Speedplay samt Wahoo SUF, en mjukvaruplattform för strukturerade träningspass.

Folksam

Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksam är också idrottens försäkringsbolag genom samarbete med Riksidrottsförbundet och över 50 specialidrottsförbund som försäkringsgivare, och i vissa fall skadeförebyggare och sponsor. Vårt hjärta klappar för idrotten.

Svenska Simförbundet

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige och består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten. Vi har en livslång verksamhet som sträcker sig från babysim till masters. Vår vision är Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma. Vansbrosimningen och Svenska Simidrott har sedan 2012 samarbetat med syftet att lyfta kunskapen om simning i öppet vatten. Ett av målen är att Sverige ska ha olympiskt deltagande i nästkommande olympiad.