Partners

Vi på Vansbrosimningen vill samarbeta med företag och partners som delar våra värderingar och tillsammans skapa mervärde för våra besökare.

ICA

Mat är Icas fokus och med matglädje vill vi vara en positiv kraft i samhället; i hela landet, året runt. Genom att erbjuda en lite bättre måltid vill vi ta vår sponsring och bidra till bättra hälsa, ökat välbefinnande och allas lika värde. 

Heymakers

Faluföretaget Heymakers är vår mat- och nöjesleverantör. Heymakers är ett av Mellansveriges hetaste nöjeskoncept med aktiviteter, restaurang, bar och evenemang med artister från världens alla hörn.

ARK Sports

ARK Sports är ett svenskt varumärke med fokus på att utveckla högpresterande utrustning och våtdräkter för simning, triathlon och Swimrun. Fokus att alltid ligga i framkant, hitta nya vägar och att erbjuda användaren en tillfredställande upplevelse, oavsett om det handlar om att förbättra personbästa eller ha kul med vännerna. Vi är stolta över att få vara en del i Vansbro-veckans gemenskap, och att verka för en aktiv, hälsosam livstil.

Mariestads Alkoholfri

Stolt sponsor till stunden efter.

Vad passar bäst till en klassiker? En annan klassiker! Vi vill få deltagarna att aktivt njuta och koppla av efter sina prestationer. Mjölksyra och stumma ben blandas med glädjerus och stolthet. Vad kan då passa bättre än att belöna sig själv med en Mariestads Alkoholfri efter målgång? 

Svenska Simförbundet

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige och består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten. Vi har en livslång verksamhet som sträcker sig från babysim till masters. Vår vision är Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma. Vansbrosimningen och Svenska Simidrott har sedan 2012 samarbetat med syftet att lyfta kunskapen om simning i öppet vatten. Ett av målen är att Sverige ska ha olympiskt deltagande i nästkommande olympiad.

LYKO

I början av 50-talet simmades den första upplagan av Vansbrosimningen och ungefär samtidigt startade Frans Lyko upp sin herrfrisering i Vansbro. Kanske var det tidsandan, eller något i vattnet, men just där och då lades grunden för det som idag är ett av Europas största öppet-vatten evenemang och ett av de snabbast växande företagen i Sverige. LYKO går in som partner till Vansbrosimningen från 2022 och stoltheten över vårt gemensamma ursprung, viljan att skapa ett attraktivt Vansbro och att få ge deltagarna det lilla extra ligger till grund för det kommande samarbetet.

Vansbro kommun

Vansbro kommun är en pärla i det vackra Dalarna. Här finns ett rikt kulturliv, vacker natur och så de stora evenemangen, som Vansbrosimningen och Flygfesten. Kommunen är rik på företagsamma och engagerade invånare, något som märks i ett aktivt föreningsliv och ett framgångsrikt näringsliv.

Visit Dalarna

Visit Dalarna är ett destinationsutvecklingsbolag som arbetar för att stärka och sälja in besöksnäringen i Dalarna. Det gör man genom att fokusera på två affärsområden; Turism och Möten & Evenemang. Här kan du boka boende, få tips på sevärdheter och aktiviteter under ditt besök i Vansbro. 

Falu-kuriren

Maurten

Maurten är ett innovativt företag som med hjälp av hydrogel-teknologi utvecklat energiprodukter som är enklare för kroppen att hantera. Den unika hydrogel-teknologin i kombination med naturliga ingredienser möjliggör för maximerat kolhydratsintag utan magproblem. Maurtens produkter består av energidryck och gels och de används idag av många av världens bästa atleter inom löpning, cykling och triathlon 

Wahoo

Wahoo Fitness, som har sin bas i Atlanta USA, har skapat ett ekosystem av sensorer och andra produkter för löpare, cyklister, triathleter och motionärer. Wahoos prisbelönta produktportfölj innehåller KICKR-sortimentet, som består av smarta inomhustrainers med tillbehör, ELEMNT-sortimentet, med cykeldatorer och sportklockor, TICKR-sortimentet med pulsband, dubbelsidiga pedalerna Speedplay samt Wahoo SUF, en mjukvaruplattform för strukturerade träningspass.

Blackroll

BLACKROLL® är ett ungt, innovativt företag från Tyskland som samarbetar med idrottare, forskare, läkare och terapeuter för att utveckla hälsofrämjande produkter som förstärker muskelns och fascians elasticitet och förbättrar välbefinnandet. Med liten insats och ansträngning kan alla göra ett aktivt val för högre prestationsförmåga och bättre hälsa. 

Folksam

Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksam är också idrottens försäkringsbolag genom samarbete med Riksidrottsförbundet och över 50 specialidrottsförbund som försäkringsgivare, och i vissa fall skadeförebyggare och sponsor. Vårt hjärta klappar för idrotten.

ViTri Medical

ViTri Medical är en väletablerad aktör inom förbandsmaterial, förbrukningsvaror och första hjälpen produkter. Affärsidén bygger på att förse sjukvården med bra produkter till konkurrenskraftiga priser genom ett nära samarbete direkt med tillverkare kombinerat med en effektiv logistik.

Cykel & Längdspecialisten

Cykel och Längdspecialisten i Falun har över 30 års erfarenhet av det mesta i cykelväg. Utbudet är brett och spänner från barncyklar, mountainbike och landsvägscyklar till tillbehör som hjälmar, handskar och kläder. Under Challenge Vansbro kommer deras team finnas på plats och ansvara för cykelservicen. De finns både online och med en fysisk butik i Falun.

Ramudden

Ramudden skapar helhetslösningar för arbetsplatssäkerhet till vägarbeten, byggnationer, anläggningar, järnvägar och andra infrastrukturprojekt. Men vi gör det alltid på vårt eget sätt. Med stor omtanke.

Hydropool

Ett spabad för svensk klimat. Hydropools bad har bubblar på oavsett väder, vind och snödjup runt om i världen ända sedan 1973. Med all den erfarenheten av utveckling som skett vågar vi påstå att vi idag gör några av världens bästa sparad för nordiskt klimat.