Ut & Simma

Är du redo att dra på dig våtdräkten och ge dig ut och simma i öppet vatten? Nu upprepar vi fjolårets succé med träningskampanjen Ut & Simma! 

Ut & Simma 22/5 - 25/6

Kickstarta öppet vatten-säsongen 2023 med oss!

Är du redo att dra på dig våtdräkten och ge dig ut och simma i öppet vatten? För tredje året kör vi ny träningskampanjen Ut & Simma! 

Kampanjen pågår under fem veckor med start den 22 maj och avslut den 25 juni. Under perioden ska du genomföra ett av Vansbrosimningens lopp, varje vecka. Utmaningen blir tuffare varje vecka genom att distansen som ska simmas blir längre och längre och andra sidan blir det förhoppnings varmare och varmare i vattnet!

Distanserna som ska simmas är dessa:

 • Period 1: 22-28 maj: Simma Vattenprovet - 200m
 • Period 2: 29 maj – 4 juni: Simma Vansbro Kortsim - 1000m
 • Period 3: 5-11 juni: Simma Vansbro Halvsim 1500m
 • Period 4: 12-18 juni: Simma Vansbrosimningen 3000m
 • Period 5: 19-25 juni: Simma Vansbro 10K - 10 000m 

Så här gör du för att delta: 

 1. För att delta i Ut & Simma ska du registrera dig i portalen utosimma.vansbrosimningen.se/
 1. När du genomfört veckans lopp registrerar du simmad distans samt ange platsen du simmade på. I första hand ska simning ske i öppet vatten men det är okej att simma ute i ett tempererat bad om du tycker det är för kallt i sjön. Använd gärna våtdräkt!
 1. Skulle du missa en veckas simning kan du simma ikapp veckan efter och efterregistrera ditt lopp.
 1. Den femte och sista veckan ska du simma 10km. Det behöver inte var i ett sträck, distansen kan delas upp på upp till tre träningspass.
 1. Registreringen stänger den 25 juni kl 23:00.Det kostar ingenting att delta i Ut & Simma och du har chans att vinna fina priser från oss och våra samarbetspartners.

  Använd alltid safety bouy om du simmar i öppet vatten. Saknar du safety bouy kan du köp en specialdesignad boj i Vansbrosimningens webbshop här Vansbrosimningen – En Svensk Klassiker (basicwear.se)
  Kom ihåg, simma aldrig ensam i öppet vatten!

 

Chans att vinna fina priser

När du registrerat minst tre genomförda lopp kommer du delta i utlottning av fina priser från våra partners. Utlottning kommer ske under v.26 och alla vinnare meddelas personligen och får sina priser hemskickade under juli månad.

 • 1 st våtdräkt från ARK, värde ca 7000kr
 • 5 st Mixed box från Maurten värde ca 589kr
 • 1 st Wahoo Element Rival Värde ca 3900 kr
 • 3 st presentkort på valfri start i Vansbrosimningen 2024