Vansbro 10K

Vansbro 10K är en 10 km lång simupplevelse som startar vid Flögforsen norr om Vansbro och slutar vid Vansbrosimningens klassiska målområde.

 • Datum

  30 juni 2024

 • Distans

  10 km

 • Ålder

  17- år

 • Start

  Kl 10:00

 • Pris

  fr. 1595 kr

youtube-video-thumbnail
Blå kurbits

Mer om loppet

Nio kilometer simmas medströms i Vanån och den sista kilometern motströms i Västerdalälven. De tre sista kilometrarna är samma som i Vansbrosimningens klassiska trekilometerslopp.

Banan innehåller fyra depåer. Vid varje depå ska deltagarna passera över tidtagningsmatta för registrering av mellantider och kontroll att alla har passerat. Vätska och energitillskott finns på samtliga depåer. Efter målgång väntar en varm dusch och en välförtjänt måltid. Alla som genomför loppet får en unik finisher-t-shirt och en specialdesignad badmössa.

Maxtiden för loppet är 5 timmar och 30 minuter. Reptider för varje depå hittar du i evenemangsguiden samt i det tävlings-PM som skickas ut innan din start. Deltagare som inte klarar reptiden vid depån tillåts inte att fortsätta loppet och ska lämna in tidtagningsenheten vid depån.

Vansbro 10K innehåller en dam- och herrtävlingsklass samt en motionsklass. Tävlingsklasserna startar lite före motionsklasserna.

OBS! Safety bouy är obligatoriskt för alla deltagare.

Bana och depåer Vansbro 10K

Vansbro 10K

Parasimmare

För dig som är parasimmare finns möjlighet att få hjälp med transport, i och uppstigning ur vattnet eller om du vill ha din ledsagare med. Hör av dig och berätta mer om vilka behov du har så ska vi göra allt vi kan för att du ska få en bra upplevelse av Vansbrosimningen. Vi ser fram emot att du kontaktar oss via mail: info@vansbrosimningen.se eller telefon 0281-10622, dock senast två veckor före din start.

Blå kurbits