Vansbro 10K

Vansbro 10K är en 10km lång simupplevelse som startar vid Flögforsen och slutar vid Vansbrosimningens klassiska målområde.

 • Datum

  2 juli 202

 • Distans

  10km

 • Ålder

  17- år

 • Start

  Kl 09:00

 • Pris

  fr. 1500 kr

Blå kurbits

Mer om loppet

9 kilometer simmas medströms i Vanån och den sista kilometern motströms i Västerdalälven. De tre sista kilometrarna är samma som i Vansbrosimningens klassiska 3km-lopp.

Banan innehåller fyra depåer. Vid varje depå ska deltagarna passera över tidtagningsmatta för registrering av mellantider och kontroll att alla har passerat. Vätska och energitillskott finns på samtliga depåer. Efter målgång väntar en varm dusch och en välförtjänt måltid. Alla som genomför loppet får en unik finisher t-shirt och en specialdesignad badmössa.

Maxtiden för loppet är 5 timmar och 30 minuter. Reptider för varje depå hittar du i evenemangsguiden samt i det tävlings-PM som skickas ut innan din start. Deltagare som inte klarar reptiden vid depån tillåts inte att fortsätta loppet och ska lämna in tidtagningsenheten vid depån.

Vansbro 10K innehåller en dam- och herrtävlingsklass samt en motionsklass. Tävlingsklasserna startar lite före motionsklasserna.

OBS! Safety bouy är obligatoriskt för alla deltagare.