Vansbro Nattsim

Välkommen till den andra upplagan av Vansbro Nattsim. Loppet går av stapeln efter att solen gått ner och mörkret fallit, första start beräknas till ca. klockan 21.45. Det är ingen tävling och ingen tidtagning utan upplevelsen står i fokus. Loppet är 1000 meter långt i valfritt simsätt. 

Mer om loppet

I den mörka augustinatten kommer Vansbro Nattsim gå av stapeln efter att solen gått ner och mörkret fallit, första start beräknas till ca. klockan 21.45. Det är ingen tävling och ingen tidtagning utan upplevelsen står i fokus.

Loppet är 1000 meter långt i valfritt simsätt och starten är vid den traditionella Tjej- och Kortsimstarten. Fullmånen,  tända marschaller och flera eldar kommer lysa upp sträckan för simmarna. I anmälningsavgiften ingår en saftey bouy med lyse i som är obligatoriskt att använda.

Det kommer bli en unik upplevelse att simma i älven ackompanjerat av augustimörkret och fullmånen. Alla simmare kommer gå till starten i ett gemensamt fackeltåg ledda av spelmän.

Vid mål möts ni av av sprakande eldkorgar. Måltid efter loppet och du som deltagare kommer kunna njuta av afterswim fram till midnatt.

Blå kurbits
Blå kurbits

Information

Datum: 2023-08-19
Distans: 1000 meter
Starttid: ca. 21.45
Max antal deltagare: 300 st
Åldersgräns: 16 år, undantag i målsmans sällskap kan ges.
Anmälan öppnar: 2023-04-01
Säkerhet: Säkerhetspersonal finns på bryggorna och i följebåt. Tävlingsläkare finns på plats. 
Loppet ingår inte i En Svensk Klassiker

Detta ingår:

  • Badmössa
  • Saftey Bouy med lampa
  • Medalj
  • Chipregistrering (ej tid)
  • Fackeltåg till start
  • Måltid efter loppet

Pris: 1295 kr per person