Vansbro Nattsim

Vansbro Nattsim som har premiär lördagen den 13:e augusti i år. Loppet går av stapeln efter att solen gått ner och mörkret fallit, första start beräknas till ca. klockan 21.45. Det är ingen tävling och ingen tidtagning utan upplevelsen står i fokus. Loppet är 1000 meter långt i valfritt simsätt. Max antal deltagare är 300 st.

Mer om loppet

I den mörka augustinatten kommer Vansbro Nattsim gå av stapeln efter att solen gått ner och mörkret fallit, första start beräknas till ca. klockan 21.45. Det är ingen tävling och ingen tidtagning utan upplevelsen står i fokus.

Loppet är 1000 meter långt i valfritt simsätt och starten är vid den traditionella Tjej- och Kortsimstarten. Fullmånen,  tända marschaller och flera eldar kommer lysa upp sträckan för simmarna. I anmälningsavgiften ingår en saftey bouy med lyse i som är obligatoriskt att använda.

Det kommer bli en unik upplevelse att simma i älven ackompanjerat av augustimörkret och fullmånen. Alla simmare kommer gå till starten i ett gemensamt fackeltåg ledda av spelmän.

Vid mål möts ni av av sprakande eldkorgar, musik och en öppen pool i plasketområdet. Måltiden serveras på Hotell Flottaren och du som deltagare kommer kunna njuta av afterswim fram till midnatt.

Blå kurbits
Blå kurbits

Information

Datum: 2022-08-13
Distans: 1000 meter
Starttid: ca. 21.45
Max antal deltagare: 300 st
Åldersgräns: 18 år, undantag i målsmans sällskap från 15 år. 
Anmälan öppnar: 2022-04-25
Säkerhet: Säkerhetspersonal finns på bryggorna och i följebåt. Tävlingsläkare finns på plats. 
Loppet ingår inte i En Svensk Klassiker

Detta ingår:

  • Badmössa
  • Saftey Bouy med lampa
  • Medalj
  • Chipregistrering (ej tid)
  • Fackeltåg till start
  • Måltid efter loppet
  • After swim i Plasket med musik

Pris: 1195 kr per person