2024/07/06

70:e Vansbrosimningen avslutade simmarveckan

Närmare 5000 personer var anmälda till Vansbrosimningen som under söndagen arrangerades för 70:e gången. Det är en nöjd och glad sportchef som summerar dagen:

– Min spontana känsla är att allt rullat på riktigt bra. Simmarna verkar nöjda och vädret har varit betydligt mycket bättre idag än igår, vilket också gör det mer lättjobbat för funktionärerna, säger Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen.

– Det är också jätteroligt att Victor Johansson fick vinna, han har varit tvåa ett par gånger tidigare och det var en välförtjänt seger idag, fortsätter hon.

Totalt var cirka 10 500 personer anmälda till något lopp under Vansbrosimningens fyra tävlingsdagar. Som vanligt är det bara ett fåtal som brutit sitt lopp och det har heller inte varit några allvarliga incidenter.

– Vi har haft 30 deltagare som brutit idag och totalt kom strax över 4 400 till start, berättar Britta.

Första start var kl 10.00 och 14.45 gick dagens sista startgrupp ner i det cirka 17-gradiga vattnet vid den traditionella Vansbrosimningsstarten. Som avslutning på dagen arrangerades Lilla Vansbrosimningen i bassäng för barnen, med ett hundratal deltagare,

Cirka 900 funktionärer från mellan 35 och 40 föreningar har sett till att allt fungerat under arrangemanget, som säkerhet, trafik, byggnation och restaurang.

Nu ska området tömmas på tält och annan byggnation de närmsta dagarna. Anmälan inför 2025, då Vansbrosimningen har 75-årsjubileum, öppnar 25 september.