2024/07/05

Sofie Callo von Platen vann Vansbro Tjejsim

Segrare i den 30:e upplagan av Vansbro Tjejsim blev Sofie Callo von Platen, Flamme Oro, Italien, på tiden 11:59.3. Sofie tog snabbt ledningen efter start och behöll den hela loppet. Hon hade cirka 50 meters försprång till tvåan Tyra Östberg, Umeå SS, som simmade in på 13:09.90.

På tredje plats kom Randi Arnesen, Umeå SS, på tiden 13:15.9.

Sofie Callo von Platen simmar även i Vansbrosimningen imorgon och hoppas på att slå sin egen tid på 33 minuter från när hon vann damklassen 2022.

– Det känns bra, skönt i vattnet och att jag hann hit, sade hon efter loppet. Hon hade åkt från Italien klockan 6 imorse.

950 personer genomförde Vansbro Tjejsim, vattentemperaturen var cirka 18 grader och det var betydligt svalare i luften. Vansbro Tjejsims jubileum firades bland annat med lite festlig dryck serverad vid målgång.

Fredagen ska nu avslutas med Vansbro Nattsim med start 22.45.