2024/07/05

Bäddat för spännande toppstrider i Vansbrosimningen

Det är bäddat för spännande segerstrider i lördagens upplaga av Vansbrosimningen då flera svenska toppnamn inom simning kommer till start. Vansbrosimningen kolliderar i år med SM, JSM och Para-SM i simning i Linköping, men flera toppsimmare har valt att också hinna med Vansbro.

– Det ser lovande ut för exempelvis Victor Johansson som simmat i täten flera gånger i Vansbro och gärna vill ha sitt namn på segerstenarna, säger Hasse Nilsson från Svenska Simförbundet.

Victor Johansson är klar för OS i Paris om några veckor och ska då simma 10 000 meter i öppet vatten vid sidan av 400, 800 och 1500 meter frisim i bassäng.

Även Pernilla Lindberg, klar för Paralympics i Paris, kommer till Vansbrosimningen 6 juli. Ellen Fildebrandt (f Olsson) gör comeback i öppet vatten. Ellen innehar bland annat rekordtiden i Vansbro Tjejsim som hon vann 2018 och 2019.

– Det som triggar flera av simmarna som kommer till Vansbro är att både vinna lopp där och under SM i Linköping, de ser det som en rolig utmaning, säger Hasse.

Han ser egentligen bara ett hot mot Victor Johansson och det är Barnabus Fluck. Victor är också sugen på att slå rekordtiden på 29:28 som Diogo Villarinos för närvarande innehar. Som sagt, det är bäddat för ett spännande simlopp i Vansbro imorgon.

Cirka 5000 personer är anmälda till morgondagens Vansbrosimningen. Ikväll kl 19.00 görs det upp om segern i Vansbro Tjejsim.