2024/07/04

Folkfesten fortsätter i Vansbro

Programmet för helgen hittar du här.

På fredag och lördag den 5 och 6 juli fortsätter folkfesten i Vansbro med bland annat Vansbro Tjejsim som simmas för 30:e gången och Vansbro Nattsim som flyttats från slutet av augusti till den ordinarie simmarveckan. Även övriga distanser, Vansbro Öppen Älv, Halvsim, Kortsim och Ungdomssim kan simmas på fredag medan det på lördagen är dags för Vansbrosimningen 3000 meter som simmas för 70:e gången.

– Prognosen pekar mot cirka 5000 anmälda till lördagens upplaga av Vansbrosimningen och det är jätteroligt, säger Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen.

Mellan 15 000 och 20 000 personer förväntas befinna sig i Vansbro i helgen som publik eller deltagare i något simlopp. Det kräver en god logistik när det gäller exempelvis trafik och en hög säkerhet för simmarna.

– Det är otroligt viktiga bitar i vår organisation som vi satsar helhjärtat på, fortsätter Britta.

Andra delar som Vansbrosimningen satsar på är upplevelsen efter simloppet med bland annat recovery zone där det finns bastu, varmbad och förtäring.

Under lördagen är det också populära Lilla Vansbrosimningen i bassängen vid Plasket och det finns möjlighet att testa sin simkunnighet i öppet vatten i Vansbro Vattenprovet.

Söker du en speciell simmare eller simmare från din ort kan du hitta dem här.

Kartor avseende tävlingsbanor och arena finns här.