2024/06/19

Anna Holmlund tillbaka till Vansbrosimningen 2024

– Jag är jättetaggad!

Det säger tidigare skicrosstjärnan Anna Holmlund som nu kommer tillbaka för att simma Vansbrosimningen – och tar med sig hela familjen.

– Vi blir cirka tio personer, berättar Anna som har fått en egen startgrupp, Team Anna, för att kunna simma tillsammans med vänner och familj.
Anna simmade i Vansbro första gången ifjol och genomförde då Vansbrosimningen 3000 meter, samma lopp som hon riktat in sig på i år. Då bodde Anna i Borlänge och tränade i Maserhallens bassäng ett par gånger i veckan. Nu har Anna flyttat hem till Sundsvall igen och trivs i sin nya lägenhet centralt i staden med närhet till simhallen. Hon föreläser och driver sitt Instagramkonto – och simtränar en hel del.

Annas väg tillbaka till ett självständigt liv pågår ständigt och tack vare träningen har hon redan övervunnit många hinder och tagit sig till nivåer som knappt någon trodde var möjliga. Simningen har blivit ett viktigt verktyg där Anna njuter av att få vara sig själv. Till sin hjälp har hon en snorkel och simfötter som gör det möjligt och dessa hjälpmedel har hon även under simningen i Vansbro.

Anna Holmlund, född 3 oktober 1987 i Sundsvall, är en svensk före detta OS- och VM-medaljör i skicross. Anna var på toppen av sin karriär när hon under en träning i italienska Innichen 2016 kraschade svårt och fick en allvarlig huvudskada. Med stor beslutsamhet, en vilja av stål och disciplinerad träning har hon gjort det ingen trodde var möjligt. Anna är en fighter av sällan skådat slag och den resa hon gjort de senaste åren har imponerat på alla i hennes omgivning. Anna är tillbaka.

Inför debuten i Vansbrosimningen 2023 sade Anna:
– Jag brukar säga; vad är det värsta som kan hända? Att jag fryser? Det går över och dessutom är jag van att vinterbada.

Vi önskar Anna varmt välkommen tillbaka till Vansbrosimningen i sommar!