2024/05/13

20 maj startar Ut & Simma

Den 20 maj startar vår träningskampanj Ut & Simma! Du hänger väl på?
Under perioden 20 maj – 23 juni ska du genomföra motsvarande ett av Vansbrosimningens lopp varje vecka. Utmaningen blir tuffare för varje vecka genom att distansen som ska simmas blir längre. Å andra sidan blir det förhoppnings varmare och varmare i vattnet.

Distanserna som ska simmas är dessa:
Period 1: 20-26 maj: Simma Vattenprovet – 200 m
Period 2: 27 maj – 2 juni: Simma Vansbro Kortsim – 1000 m
Period 3: 3-9 juni: Simma Vansbro Halvsim 1500 m
Period 4: 10-16 juni: Simma Vansbrosimningen 3000 m
Period 5: 17-23 juni: Simma Vansbro 10K – 10 000 m

För att delta i Ut & Simma registrerar du dig i portalen vansbrosimningen.se/ut-och-simma
När du genomfört respektive veckas lopp registrerar du simmad distans samt anger platsen du simmade på. I första hand ska simning ske i öppet vatten men det är okej att simma i tempererat utebad om du tycker det är för kallt i sjön.

Använd gärna våtdräkt!

Skulle du missa en veckas simning kan du simma ikapp veckan efter och efterregistrera ditt lopp. Den femte och sista veckan ska du simma 10 kilometer. Det behöver inte var i ett sträck, distansen kan delas upp på upp till tre träningspass. Registreringen stänger den 25 juni kl 23:00. Det kostar ingenting att delta i Ut & Simma och du har chans att vinna fina priser från oss och våra samarbetspartners.

Använd alltid säkerhetsboj om du simmar i öppet vatten. Saknar du säkerhetsboj kan du köp en specialdesignad boj i Vansbrosimningens webbshop.

Kom ihåg, simma aldrig ensam i öppet vatten!

När du registrerat minst tre genomförda lopp kommer du delta i utlottning av fina priser från våra partners. Utlottning kommer ske under vecka 26 och alla vinnare meddelas personligen och får sina priser hemskickade under juli månad.

Välkommen att registrera dig! Läs mer här >>>