2024/03/27

100 dagar kvar till 70:e Vansbrosimningen – firas med ny medalj

Torsdag den 28 mars är det 100 dagar kvar till den 70:e upplagan av Vansbrosimningen arrangeras. Jubiléet ska bland annat firas genom att en ny medalj med samlarmotiv från Vansbro lanseras.

– Årets motiv föreställer älvarna ovanifrån med den ståtliga tallen på udden i fokus, berättar Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen.

Tanken är att motivet på Vansbrosimningens framtida medaljer ska förnyas varje år. Motiven ska ha anknytning till Vansbrosimningen och bygden. Den nya medaljen är endast avsedd för simmare i Vansbrosimningen 3000 meter på lördagen den 6 juli. Medaljen är lite större än den som deltagare i övriga simlopp får och har ett bredare band. Nästa års motiv planeras nu för fullt, det blir också ett speciellt år då Vansbrosimningen fyller 75 år.

– Då blir det också ett större och mer allmänt firande, säger Britta.

Även Vansbro Tjejsim jubilerar i år då det ska simmas för 30:e gången. Här fokuseras firandet på att göra det extra trevlig kring upplevelsen efter loppet, bland annat i restaurangtältet.

Vansbrosimningen och Vansbro Tjejsim ökar också stadigt i deltagarantal jämfört med fjolåret tillsammans med bland annat Vansbro 10K.

– Det känns extra roligt med jubileumsfirande när vi också ser att antalet deltagare ökar igen, säger Tomas Viker, Vansbrosimningens generalsekreterare.

Den nya medaljen för Vansbrosimningen 3000 meter lördag 6 juli 2024. Här i två valörer. På baksidan finns Vansbrosimningens logga.