2024/03/13

Vansbro Nattsim flyttas till sommarveckan

Årets upplaga av Vansbro Nattsim arrangeras den 5 juli samband med sommarveckan och övriga simlopp.

– Vi tror att det kommer att ge ett mervärde för både nattsimmet och övriga lopp under den aktuella helgen, säger Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen.

Fjolårets Vansbro Nattsim som skulle ha arrangerats i augusti 2023 ställdes in på grund av höga vattenflöden i älvarna i kombination med en avloppsläcka i Vanån. De höga flödena, så kallad höstflod som blir allt vanligare, har varit en viktig del i beslutet att integrera Vansbro Nattsim i sommarveckan.

– En viktig faktor är också att bryggor och annat är riggat både längs banan och på målområdet, att restaurangen är öppen och det finns utrymme för besökare att komma ner och njuta av en mysig kväll med kanske lite mat och dryck kombinerat med att titta på nattsimmarna, fortsätter Britta.

Nattsimmet blir nu också mer av ett nattsim då starten kommer att bli i 23-tiden. Som tidigare kommer deltagarna att ha en säkerhetsboj med belysning i och banan kommer att prydas av eldar och marschaller. Det är också fullmåne vilket skulle kunna förgylla simmet ytterligare om det är klart väder.

Vansbro Nattsim är ingen tävling och ingår inte i En Svensk Klassiker. Max 400 startplatser kommer att släppas. I loppet fokuseras det i stället på upplevelsen.

Anmälan till Vansbro Nattsim 5 juli 2024 öppnar den 26 mars, och anmälan sker via Vansbrosimningens hemsida.