2023/10/30

Anmälan till Vansbro Vintersim är nu öppen

Den 17 februari 2024 arrangeras tredje upplagan av Vansbro Vintersim i Västerdalälven. Precis som tidigare planeras evenemanget att genomföras i en bassäng med 25-metersbanor uppsågad i isen. Deltagarna kan välja att simma 25 eller 50 meter och kan även delta i lagstafett. Det finns precis som tidigare också möjlighet att enbart doppa sig i isvak.

Efter genomfört lopp alternativt dopp får deltagarna den specialdesignade vintersimmedaljen formad som en snöstjärna. Varmt bad och bastu väntar också vid vid målgång.

Säkerheten är viktig under loppet och det finns funktionärer, dykare, läkare och annan vårdpersonal på plats. Våtdräkt är inte tillåten under simloppet.

– Vi rekommenderar att man provbadar och simmar i kallt vatten innan för att ha lite vana och om man är det minsta tveksam på grund av något hälsoproblem ska man rådgöra med sin läkare, säger Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen.

Tidigare två år som loppet genomförts har det varit cirka 300 deltagare och en stor folkfest med strålande sol och mycket publik kring vintersimbassängen. Vansbrosimningen hoppas på samma folkfest 2024.

– Vädret har förstås spelat stor roll vid våra två tidigare vintersim, men det har vi ju inga garantier för inför den här gången. Oavsett det vill vi ge deltagarna i Vansbro Vintersim en upplevelse utöver det vanliga och det kommer de att få, sammanfattar Britta Granberg.

Inga vinnare utses i loppet, men pris delas ut för bästa huvudbonad bland simmarna.