2023/07/08

Överlägsna segrare i Vansbrosimningen

I strålande solsken och ett drygt 18-gradigt vatten avgjordes idag årets upplaga av Vansbrosimningen. Marcel Schouten från Nederländerna vann och var bara 8 sekunder ifrån den tidigare rekordtiden från 2018, då Marcels tid blev 29:36.1. Tvåa kom Victor Johansson som också ledde en bit in i loppets början men så småningom blev omsimmad av Marcel.

Segrare i damklassen blev Caroline Jouisse, Frankrike, med ny rekordtid i den klassen – 31:40. Hon vann även Vansbro Tjejsim igår, och i Vansbrosimningen idag ledde hon stort från start till mål. Precis som förra årets segrare från Italien är årets segrare ett par även privat.

Cirka 4 200 simmare startar i Vansbrosimningen idag och sista start är 14.10.

Marcel Schouten från Nederländerna segrade i Vansbrosimningen och Caroline Jouisse vann damklassen.