2023/07/06

Lena Nilsson är värd för veteranerna

Hon simmar för 44:e gången i år, Lena Nilsson från Äppelbo och platsar själv bland veteranerna i Vansbrosimningen.

– I år planerar jag att simma alla distanserna dessutom – 10K blir en Home Edition senare i sommar, berättar Lena som är en hängiven simmare.

Det är också hon som är värd för de övriga veterangänget och som ser till att de får det extra trevligt under Vansbrosimningen. För att räknas som veteran ska du ha simmat Vansbrosimningen 3K minst 25 gånger. Veteransimmare har också fri startavgift till Vansbrosimningen.

Efter årets Vansbrosimningen bjuds veteransimmarna in till en gemensam lunch i restaurangtältet. Lena har sett till att det är lite fint dukat och extra trevligt. Det är ofta kära återseenden bland veteranerna, de ses ju åtminstone en gång per år och vissa även flera gånger under de övriga Klassikerloppen. Bland årets deltagare finns ett 30-tal veteraner i Vansbrosimningen.

– Det är fantastiskt att de kommer tillbaka och simmar år efter år, de är jättefina ambassadörer för Vansbrosimningen, säger Tomas Viker, generalsekreterare.

Lena Nilsson är värd för veteranerna under Vansbrosimningen.