2023/07/02

Ny rekordtid i Vansbro 10K

Alexander Berggren från Simklubben Elfsborg tog hem segern i dagen Vansbro 10K. Han har också den snabbaste tiden i loppet med 2:03:01.8. Tvåa kom Finn Grosse-Freese, SV Bayreuth och trea kom Peter Lundberg, Upsala SS. Bästa dam var Helén Runger, Kungsbacka SS med tiden 2:20:20.5.

Totalt genomförde 186 personer Vansbro 10 K. Det var ideala simförhållanden med cirka 20 grader i vattnet och milda strömmar tack vare låg vattennivå. I luften var det cirka 14 grader och ihållande regn.

Under dagen genomfördes också Vansbro Öppen Älv med cirka 900 deltagare, samt Vansbro Kortsim med 300 deltagare och Vansbro Halvsim med 300 deltagare. Dessa tre lopp hade så kallade öppna starter.

På fredag den 7 juli återupptas simloppen i Vansbro med Vansbro Öppen Älv, Vansbro Kortsim, Vansbro Halvsim, Ungdomssim och Tjejsim. Lördag 8 juli arrangeras Vansbrosimningen och Lilla Vansbrosimningen.

Alexander Berggren ledde hela loppet och slog också tidigare rekordtid. Foto: Jons Jonna Photo.