2023/06/29

Bäddat för spännande slutstrider i Challenge Vansbro

Lördag den 1 juli kl 11.00 startar årets stora triathlonevenemang i Vansbro i och med Challenge Vansbro. Medeldistansloppet är dagens huvudlopp med i dagsläget cirka 400 anmälda. I loppet ingår också SM och RM utöver PRO-klass samt motions- och åldersklasser.

Några topptriathleter är med på startlistan och bäddar för spännande toppstrider. Bland annat finns topprankade Robert Kallin och förra årets segrare Jesper Svensson bland deltagarna. Jesper har även det nuvarande svenska rekordet i långdistans. Han kommer att få intressant motstånd av Matt Trautman, Sydafrika, topprankad även han, precis som Antony Costes, Frankrike. Gabriel Sandør, förra årets 3:a, kommer också till start efter att ha varit i Umeå och kört Sprint-SM.

På damsidan hoppas vi se topprankade Anna Bergsten komma till start. Hon kommer få motstånd av bland andra Justine Guerard, Frankrike, Shiva Leisner, Danmark och Melanie Baumann, Schweiz. Kanske kan även Jenny Nilsson utmana.

Övriga lopp den 1 juli är:
Start kl 12.40 Challenge Vansbro Kids
Start kl16:30 Challenge Vansbro Sprint och Företagsstafett

Triathleterna startar och springer i mål på Vansbrosimningens målområde. Även växlingsområdet finns i anslutning till målområdet. Bra publikplatser finns exempelvis i Vansbro centrum där löpmomentet pågår från cirka klockan 13.30.

Första målgång i medeldistans/SM är beräknad till cirka 15.30-16.00.

Fjolårets segrare i Challenge Vansbro Medeldistans, Jesper Svensson och India lee. Foto: Henrik Karlsson