2023/06/01

Rekordsumma donerades till drogfri skolavslutning – möjliggör hemlig resa

Sedan 2019 har det funnits möjlighet för de som anmäler sig till Vansbrosimningens olika lopp att donera en summa till den drogfria skolavslutningen i Vansbro kommun. I år var summan av donationerna rekordstor, totalt kunde 36 747 kronor lämnas över till ungdomsgården Tandtrollets personal och ungdomar. Summan kan jämföras med fjolårets på drygt 17 000 kronor.

– Det här visar att våra deltagare från hela landet tycker att det här är viktigt, sade Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen när hon lämnade över donationen.

– Tack vare det här kan vi även i år göra en hemlig resa med avgångsklasserna på högstadiet, sade en glad Rasmus Olofsson, fritidsledare vid Tandtrollet.

Den drogfria skolavslutningen har en lång tradition i kommunen och grundades redan på 1980-talet. I år blir festligheterna under skolavslutningskvällen på Storänget i Nås med livemusik och olika aktiviteter. Klockan 01 när Storänget stänger väntar en buss på avgångseleverna som tar dem ut på en hemlig resa med hemkomst dagen efter.

De som var med på överlämnandet av donationen (bilden) var: Agnes Hedberg, fritidsledare, Lucas Johansson, Britta Granberg, sportchef Vansbrosimningen, Filip Johansson, Rasmus Olofsson, fritidsledare, Tobias Hedspång, Emma Grabene och Jazmine Gara.