2022/09/21

Tävlingsprogram 2023

Programmet för Vansbrosimningen 2023 är nu släppt. Nästa vecka, onsdag den 28:e september, öppnar anmälan för sommarloppen 1-8 juli. Succésatsningen med Vansbro Vintersim fortsätter, Vansbro Nattsim återfinns på programmet och sommarveckan komprimeras för att öka feststämningen.

I somras var Vansbrosimningen och Challenge Vansbro (tidigare Vansbro Triathlon) äntligen tillbaka som vanligt igen. Återigen fick simningens deltagare Vansbro att sjuda av nervositet, adrenalin och glädjetjut. Efter två års pandemi och planering kunde planerna äntligen sjösättas och testat i praktiken. Många av de förändringar som genomfördes var positiva och framförallt var re-coveryzonen, där du kunde njuta av SPA-bad, bastu och fika, mycket uppskattat av deltagarna. I årets utvärderingar var det fortsatt höga betyg för säkerheten under evenemanget, 4,8/ 5 samt helhetsupplevelsen 4,5/5. Tillsammans med alla funktionärer, deltagare och samarbetspartners har sommarens arrangemang nu utvärderats och siktet är inställt på att skapa ett ännu bättre evenemang 2023.

En stor förändring i 2023 års program är att Vansbro Tjejsim, Kortsim och ungdomssim arrangeras fredagen den 7:e juli istället för på söndagen efter huvudloppet Vansbrosimningen 3km.

– Vi ser hela tiden över vårt program och i flera utvärderingar genom åren har vi fått synpunkter på att söndagens evenemang upplevts lite avslaget och det vill vi ändra på. Vår önskan med den här ändringen är att förbättra kvalitén på upplevelsen för de som simmar 1000 meter genom att sätta fokus på ett intensivt och attraktivt eftermiddags- och kvällsprogram med simlopp, mingel, underhållning och mat, säger Tomas Viker generalsekreterare för Vansbrosimningen.

– Vi fortsätter även årets succé med att erbjuda simlopp med öppna starter under söndagen den 2:a juli, därmed finns det fortfarande möjlighet att simma under två helger, fortsätter Tomas Viker.

Anmälan till sommarveckan 2023 öppnar onsdagen den 28:e september. Anmälan till Vansbro Vintersim öppnar 1:a november och anmälan till Vansbro Nattsim öppnar 1:a april.

Vansbrosimningen är ett av Sveriges största och äldsta öppet vatten-evenemang med närmare 11 000 deltagare och erbjuder lopp från 25 – 10 000 meter. Tävlingarna går av stapeln 1-8 juli 2023.

Vansbrosimningens program 2023

Anmälan öppnar onsdag den 28:e september

Lördag 18:e februari

 • Vansbro Vintersim
  *Anmälan öppnar 1 november

Lördag 1:a juli – Triathlon

 • Challenge Vansbro Medeldistans
 • Challenge Vansbro Aquabike
 • Challenge Vansbro Sprint
 • Challenge Vansbro Kids
 • Challenge Vansbro Stafetter

Söndag 2:a juli

 • Vansbro Kortsim
 • Vansbro Halvsim
 • Vansbro Öppen Älv
 • Vansbro 10 K

Fredag 7:e juli

 • Vansbro Öppen älv 
 • Vansbro Halvsim
 • Vansbro Ungdomssim
 • Vansbro Kortsim
 • Vansbro Tjejsim

Lördag 8:e juli

 • Vansbrosimningen 
 • Lilla Vansbrosimningen

Lördag 19:e augusti

 • Vansbro Nattsim
  *Anmälan öppnar 1 april

Kontakt

För frågor vänligen kontakta
info@vansbrosimningen.se