2022/07/10

Stort tack! Nu summerar vi en fin simmarhelg!

Tack alla simmare, funktionärer, all publik, våra samarbetspartners och personal för en fantastiskt fin simmarhelg 2022!

– Klart vi är nöjda, säger Tomas Viker, generalsekreterare på Vansbrosimningen.

– Vi ville ge deltagarna en varm och fin upplevelse och det verkar vi ha lyckats med. Väldigt få har brutit i våra lopp och säkerheten har som vanligt varit hög, fortsätter han.

Vattentemperaturen har legat mellan 18 och 19 grader i helgen och bidragit till att så få brutit. Totalt var 9200 simmare anmälda till årets lopp och i helgen genomfördes Vansbro Öppen Älv, Vansbro Halvsim, Vansbrosimningen, Lilla Vansbrosimningen, Vattenprovet, Vansbro Kortsim, Vansbro Ungdomssim och Vansbro Tjejsim. Totalt har under helgen cirka 30 personer brutit.

Cirka 900 funktionärer har funnits på plats på arenan före, under och efter evenemanget. Cirka hälften av dem har funktioner inom säkerheten. De allra flesta kommer från det lokala föreningslivet.

– Nu tar vi avstamp inför nästa år, säger Tomas Viker.

– Fokus kommer att fortsätta ligga på att ha en hög kvalitet på arrangemanget. Det här har varit ett testår för både oss och våra samarbetspartners, fortsätter han.

Nu väntar en välförtjänt semester för personalen på Vansbrosimningen, och sedan är det uppladdning inför Vansbro Nattsim den 13 augusti.

Sportchef Britta Granberg och generalsekreterare Tomas Viker är nöjda med årets arrangemang.
Lördagens start i Vansbrosimningen bjöd på strålande sol.
Många funktionärer fanns på säkerhetsbryggorna efter hela arenan.
Lilla Vansbrosimningen arrangerades i bassängen för de allra yngsta simmarna.
Många njöt på det nya området med tempererad pool och bastu efter sitt simlopp.
Carina Hammarstrand från Ängelholm avslutade helgen med att simma i mål för totalt 190:e gången i Vansbro.
Lennart Johansson från Mariestad genomför sin 46:e En Svensk Klassiker.