2022/07/10

Italienskt i topp även i Vansbro Tjejsim

Sofie Callo von Platen tog hem segern i Vansbro Tjejsim på tiden 11.21,5. Det var en spännande kamp mellan Sofie och loppets tvåa Elise Öberg från Njurunda simsällskap. Sofie valde att hålla ganska långt ute i älven och inte följa rådet att simma nära bryggorna för att mildra motströmmen.

– Jag testade och det kändes bra så jag körde på det, sade hon om den annorlunda taktiken efteråt.

Sofie vann även Vansbrosimningens damklass 2022 som genomfördes igår. Vansbro Tjejsim har cirka 1000 deltagare och simmas i Västerdalälven, motström med start i Skamsberget. Loppet är 1000 meter långt. Temperaturen i vattnet var cirka 19 grader och lufttemperaturen 15 grader. Under söndagen arrangerades även Vansbro Ungdomssim och Vansbro Kortsim.

På bilden ses Vansbro Tjejsims segrare Sofie Callo von Platen tillsammans med kransmasen Axel Lilja Hedsand.