2022/06/16

Björn Skifs uppträder och delar ut priser på utomhusscenen 3:e juli

Rocknallen delas ut för sjätte gången – denna gång på utomhusscenen på Vansbrosimningens Arena. Utmärkelsen Rocknallen instiftades 2017 i samband med att Björn Skifs 70-årsdag firades ”hemma” i Vansbro. I år delas priset ut för sjätte gången, denna gång den 3 juli under en galakväll på utomhusscenen på Vansbrosimningens arena. Mottagaren av priset ska verka inom musik, dans eller skådespeleri, och göra detta i Björn Skifs anda, det vill säga med professionalitet, engagemang och med ett gott ambassadörskap för Vansbro kommun. Det kommer finnas plats för 800 personer.

Kvällens hedersgäst är förstås Björn Skifs, som kommer att stå på scenen i ett par nummer. Konferencier och underhållare för kvällen är Lennie Norman. Han och Björn kommer att tillsammans framföra åtminstone ett unikt musiknummer under kvällen.

Vidare framträder följande artister: Petra Kvännå, både solo och med Hårdrockskören Dalarna, Broder Henrik Rapp, ALVA och Four Times Beautiful. Husbandet kompar och kapellmästare Mats Bender håller ihop programmet. Dessutom kommer kvällen att innehålla en del överraskningar med anledning av att Björns 75:e födelsedag ska firas i efterskott.

Rocknallens historia

2022 års mottagare av Rocknallen har utsetts en jury bestående av Björn Skifs, Pernilla Skifs, Monica Hermansson, Mats Bender, Johanna Astrén och Åsa Larsson. Priset består förutom äran av 10 000 kronor som delas ut på scenen av Björn Skifs.

  • 2017 fick Svenne Rubins ta emot den första Rocknallen
  • 2018 gick priset till Erik Runeson
  • 2019 gick det till Lina Hansson (Violet Days)
  • 2020 till Stormburst
  • 2021 till 7000 Apart.

Lokala priser och utmärkelser

Under galakvällen delas även pris ut till Årets företagare i Vansbro kommun ut av Företagarna Vansbro. Även Vansbro kommuns idrottspriser 2021 delas ut under kvällen, en utmärkelse till kommuninvånare som presterat inom idrotten.

Föreningen Rocknallen arrangerar galan i samarbete med Dalapop, Vansbrosimningen, Vansbro kommun och Företagarna.

Köp dina biljetter nu

Biljetter till eventet köps enklast via www.kulturbiljetter.se.
Eventuellt kvarvarande biljetter säljs i entrén den 3 juli.