2022/05/20

LYKO specialdesignar shampoo, balsam och duschtvål till Vansbrosimningen

I början av 50-talet simmades den första upplagan av Vansbrosimningen och ungefär samtidigt startade Frans Lyko upp sin herrfrisering i Vansbro. Kanske var det tidsandan, eller något i vattnet, men just där och då lades grunden för det som idag är ett av Europas största öppet-vatten evenemang och ett av de snabbast växande företagen i Sverige. LYKO går in som partner till Vansbrosimningen från 2022 och stoltheten över vårt gemensamma ursprung, viljan att skapa ett attraktivt Vansbro och att få ge deltagarna det lilla extra ligger till grund för det kommande samarbetet.

Till Vansbrosimningens event i sommar kommer LYKOs specialframtagna schampoo, balsam och duschtvål att lanseras i både 1000 ml och 250ml. Vansbrofotografen Jons Jonna har fotograferat illustrationerna för duschtvål och balsam.

LYKO vill fånga känslan att skönhet är lekfullt, härligt och något individuellt. Precis som upplevelsen av att simma våra lopp ska vara. När våra deltagare kommer till dusch- och omklädningsområdet kommer de i år att mötas av en specialframtagen kollektion för just Vansbrosimningen med schampoo, balsam och duschtvål. Dessa tillverkas i LYKOs egna fabriker i Sverige. På arenan kommer deltagarna även att hitta olika ”Beauty Playgrounds” och få möjlighet att köpa med sig den specialdesignade kollektionen hem.

– Det är något speciellt med Vansbro, denna lilla ort i hjärtat av Dalarna som är känt för så mycket. Det känns oerhört glädjande att vi åter knyter banden och inleder ett samarbete tillsammans med LYKO, miljardföretaget som är grundat här och har sitt stora lager bara några minuter från vår simarenan, säger Tomas Viker, generalsekreterare för Vansbrosimningen. Det kommer bli ett lyft för våra simmare att få ta del av de specialframtagna dusch- och hårprodukterna som vi är mycket stolta över.