2022/04/25

Vansbro Nattsim

Pressmeddelande
Vansbrosimningen breddar konceptet ytterligare och lanserar Vansbro Nattsim

Vansbrosimningen inledde året med succépremiären av Vansbro Vintersim i februari, där närmare 200 personer simmade 25 eller 50 meter alternativt doppade sig i det iskalla vattnet. I sommar mellan den 1- 10 juli stundar triathlonloppen Challenge Vansbro och den traditionella simfesten Vansbrosimningen. Men redan nu lanseras nästa nyhet; Vansbro Nattsim som har premiär lördagen den 13:e augusti i år.  

Vansbro Nattsim har premiär lördagen den 13:e augusti

I den mörka augustinatten kommer Vansbro Nattsim gå av stapeln efter att solen gått ner och mörkret fallit, första start beräknas till ca. klockan 21.45. Det är ingen tävling och ingen tidtagning utan upplevelsen står i fokus. Loppet är 1000 meter långt i valfritt simsätt och starten är vid den traditionella Tjej- och Kortsimstarten. Fullmånen,  tända marschaller och flera eldar kommer lysa upp sträckan för simmarna. I anmälningsavgiften ingår en saftey bouy med lyse i som är obligatoriskt att använda och våtdräkt rekommenderas.

Vi har funderat på konceptet i flera år och nu känner vi oss redo att lansera. Det kommer bli en unik upplevelse att simma i älven ackompanjerat av augustimörkret och fullmånen. Alla simmare kommer dessutom gå till starten i ett gemensamt fackeltåg ledda av spelmän, säger Britta Granberg Sportchef på Vansbrosimningen.

Vid mål kommer deltagarna att mötas av sprakande eldkorgar, musik och en öppen pool i plasketområdet. Måltiden serveras i området och deltagarna kommer kunna njuta av afterswim fram till midnatt, fortsätter Britta Granberg.

Detta ingår:

  • Badmössa
  • Saftey Bouy med lampa
  • Medalj
  • Chipregistrering (ej tid)
  • Fackeltåg till start
  • Måltid efter loppet
  • After swim i Plasket med musik

Om loppet:
Datum: 2022-08-13
Distans: 1000 meter
Starttid: ca. 21.45
Max antal deltagare: 300 st
Pris: 1195 kr per person
Åldersgräns: 18 år, undantag i målsmans sällskap från 15 år. 
Anmälan öppnar: 2022-04-25
Säkerhet: Säkerhetspersonal finns på bryggorna och i följebåt. Tävlingsläkare finns på plats. 
Loppet ingår inte i En Svensk Klassiker

Anmäl dig här