2021/07/22

Anna och Anders simmade över Öresund – för att det ska bli fler simskolor för funktionsnedsatta

Regelbundet kommer larm om drunkningsolyckor och hur viktigt det är att fler lär sig simma på simskolor. Men funktionsnedsatta är en kategori i samhället som ofta glöms bort i det här sammanhanget.
Därför simmade Anna Rosén Rösiö och Anders Hansson över Öresund (Helsingör-Helsingborg), detta för att samla pengar till simundervisning för funktionsnedsatta.

Vi på Vansbrosimningen värnar om simkunskaper och vill att fler ska våga sig ut och simma. Därför tycker vi extra mycket om såna här initiativ som Anna och Anders gör:

Det är bra med uppmaningar om vikten att lära sig simma. Simklubbar och andra organisationer som bedriver simundervisning upplever också ett stort intresse.
Men här glöms ofta personer med funktionsnedsättning bort. De är också en mycket utsatt grupp om de vistas vid vatten, inte kan simma och om olyckan är framme.
Samtidigt finns alltför få simskolor som riktar sig till dem.
Nu är det dags att ändra på detta.

Anna Rosén Rösiö, från Stockholm och Anders Hansson, från Falun, har i samarbete med Parasport Sverige startat en insamling som ska skapa bättre ekonomiska förutsättningar för simklubbar och andra liknande organisationer att genomföra simundervisning för funktionsnedsatta.

Torsdag den 22 juli simmade dem och det blev en oförglömlig simning när Anders Hansson och Anna Rosén Rösiö simmade över Öresund för att samla in pengar.

De mötte alltifrån tumlare (variant av delfiner) till lastfartyg och starka strömmar.

Ni kan också hjälpa till att det startas fler simskolor för fuktionsnedsatta genom att sätta in en slant på Parasport Sveriges konto:

Swish: 1236 907 877

BG: 900 6941

De insamlade pengarna går direkt till ett konto hos Parasport Sverige. Därefter fördelar de pengarna till klubbar/organisationer som planerar att bedriva simundervisning.