Anmälan

Vansbrosimningen

Så går anmälan till

Använd vår onlineanmälan för att anmäla dig till våra lopp i öppet vatten, swimrun och cykel. Anmälan till Vansbro Triathlon görs via Svenska Triatlhonförbundets hemsida.

Anmälan öppnar 1 oktober.

 Onlineanmälan


Steg 1

Välj ”anmäl deltagare” och fyll i ditt personnummer och ”Gå vidare”.


Steg 2

Fyll i dina kontakt- och adressuppgifter om de inte hämtas automatiskt. Vi ber dig även att uppge kontaktinformation till närmast anhörig som en del i vår säkerhetsrutin. För deltagare i Vansbro Swimrun görs anmälan av en lagledare som anmäler lagmedlemmarna med namn och personnummer. Det går att lägga till och ändra lagmedlemmar på Mina Sidor i efterhand.

Du kan också lägga till/uppge:

Klubb och eventuell tävlingslicens

Eventuell kampanjkod

Önskemål om vegetarisk kost (som också är laktos och glutenfri)

Kontrollera dina uppgifter innan du går vidare!


Steg 3

I den här vyn ser du vilka lopp som är öppna för anmälan. När du valt ett lopp visas lediga startgrupper. Välj startgrupp och välj ”lägg till anmälan”. Upprepa proceduren om du önskar delta i flera lopp. Har du ett tidigare resultat som motsvarar tidsgränserna för seedning, placeras du automatiskt i någon av de tidiga startgrupperna. Läs mer om seedning längre ner.

Observera att startgrupp 7 är reserverad för ”Blå band-simmare” –simmar för sjunde gången och startgrupp 8 är reserverad för ”Guldsimmare” – simmare som simmat sju gånger eller mer.

Glöm inte att välja ”lägg till anmälan” innan du fortsätter!


Steg 4

I den här vyn har du möjlighet att addera tilläggsprodukter i anmälan.

Teckna försäkringen Startklar/Startklar Plus i samband med anmälan. Vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande återbetalas hela deltagaravgiften om Startklar har tecknats (du behöver kunna visa upp ett läkarintyg). Läs mer längre ned.

Beställ Vansbrosimningens årströja. Tröjan levereras cirka två veckor innan evenemangshelgen.

Nyhetsbrevsprenumeration med tävlingsinformation med mera.

Du ombeds godkänna Vansbrosimningens tävlingsregler innan du bekräftar din beställning!


Steg 5

Du kan välja att betala din anmälan med kort. En orderbekräftelse skickas till din e-post du uppgav i anmälan. Inloggningsuppgifter till Mina Sidor skickas ut inom tio dagar.

Registrering

Samtliga anmälningar registreras i vårt datasystem och offentliggörs med namn, ort och klubb på vår hemsida (vansbrosimningen.se) och på webbplatsen för En Svensk Klassiker. I och med anmälan till Vansbrosimningen godkänner du att uppgifterna får offentliggöras. Alla deltagare är genom arrangören försäkrade, observera att allt deltagande sker på egen risk!


Mina Sidor

Mina Sidor är din profilsida. Här kan du se din anmälan, skriva ut kvitto och diplom, lägga till klubb och ändra dina adressuppgifter samt se dina tidigare resultat. Det är också på Mina Sidor som ditt startbevis blir tillgängligt från och med juni 2017. Ta med startbeviset till Vansbro när du ska hämta ut ditt deltagarkuvert på tävlingsdagen.

Inloggning & lösenord

Inloggningsuppgifter till Mina Sidor skickas ut inom tio dagar efter anmälan. Om du inte minns ditt lösenord kan du skapa ett nytt lösenord.

Mina Sidor


Startgrupper & seedning

Icke-seedade startgrupper kräver inga tidigare meriter. Grupper med lediga startplatser visas i anmälan. Seedning görs till Vansbrosimningen startgrupp 1-6, Vansbro Halvsim startgrupp 1-2 och Vansbro Tjejsim startgrupp 1-2. Det betyder att anmälningssystemet automatiskt placerar dig i en startgrupp om du har tidigare resultat som motsvarar seedningsgränserna från Vansbrosimningen tre år tillbaka. Har du inte ett tidigare resultat kan du välja från listan godkända seedningslopp. Ange vilket lopp du deltagit i och resultat. Observera att inga byten av startgrupper görs när startnumren är satta på grund av säkerhetsskäl!

Startgrupper & seedning


Tävlingsregler

Vansbrosimningens lopp i öppet vatten är indelade i motion- respektive elittävling. Samtliga deltagare blir ombedda att godkänna Vansbrosimningens tävlingsregler i samband med anmälan.

Tävlingsregler


Försäkring

Försäkringen Startklar kan tecknas i samband med anmälan gäller i samtliga svenska motions- och tävlingslopp under ett år från teckningsdatum. I försäkringen ingår också en olycksfallsförsäkring som gäller resan till och från arrangemang inom Sverige. Startklar Plus har samma innehåll som Startklar, men du blir också olycksfallsförsäkrad när du tränar inför idrottsarrangemangen. Startklar och Startklar Plus gäller helt utan självrisk

Startklar


Brytdagar

Vi har en pristrappsmodell för anmälan i de flesta av våra lopp. Det betyder att deltagaravgiften blir förmånligare för dig som anmäler dig tidigt, med ett ”boka-tidigt-erbjudande” t.o.m 31 oktober 2017. Ordinarie pris för anmälan t.o.m 30 april 2018. Efter 1 maj 2018 gäller efteranmälan med förhöjd avgift.

Deltagaravgifter 


Överlåtelse

Överlåtelse av startbevis går att göra från och med 1 maj. Om du inte kan delta, finns möjligheten att göra en överlåtelse av startbevis via Mina Sidor. Överlåtelse kan även göras vid tävlingsinformationen på arenan, vid målområdet. Kostnaden för överlåtelse via Mina Sidor är 100 kr och 200 kr på plats. Ett undertecknat startbevis måste vara medtaget.

Överlåtelse