fbpx
  • 16.6° Lufttemperatur
  • 10.0° Västerdalälven
  • 10.2° Vanån

Vansbrosimningen

3000 meter

Bankarta
Köp startplats
Tävlingsregler
Seedning

Datum

4 juli

Distans

3000 meter

Åldersgräns

10 år

Starttid

10.00-15.32

Det klassiska loppet under sex broar

Vansbrosimningen 3km är en av hörnpelarna i En Svensk Klassiker.

Sträckan 3 000 meter simmas medströms i Vanån, 2000 meter, och motströms i Västerdalälven, 1000 meter. Vansbrosimningen är både ett tävlingslopp med herr- och damelit och ett motionslopp. Prispengar delas ut till de tre främsta herrarna och damerna i elittävlingen.

Deltagartaket till loppet är 9000 simmare och start sker gruppvis från stranden under den klassiska startbron. Längs banan finns funktionärer på bryggor, i båtar och på stå-upp-brädor som håller koll på dig som simmar. Publik kan följa loppet från den nybyggda vallen längs med Vanån samt från strandpromenaden längs Västerdalälven. Åldersgränsen för deltagande är från det år man fyller 10 år.

Deltagaravgifter

Vansbrosimningen

4 juli 2020

> Prispengar

 

Retrogrupp

För att fira vårt 70-årsjubileum erbjuder vi en retrogrupp i Vansbrosimningen där du som deltagare, utöver ordinarie startkit, får en gammeldags specialdesignad simmössa i tyg, en burk ullfett, tvål (att ta bort ullfettet med) och en middagsbuffé på Restaurang Flottaren.

Läs mer

Köp årets t-shirt hos MultiTriathlon

Hos MultiTriathlon hittar du den officiella kollektionen för Vansbrosimingen. Passa på att köp din T-shirt redan nu och få den hemskickad i god tid innan loppet.

Se hela kollektionen och beställ här

Vansbrosimningen

Vansbrosimningen har arrangerats sedan 1950. Sträckan 3000 meter simmas medströms i Vanån, 2000 meter, och motströms i Västerdalälven, 1000 meter.

Nyheter, inspiration & tips