Vansbro 10K

Vansbro 10K

Distans: 10km

Åldersgräns: Från det år man fyller 15 år

Pris: 1500kr

Vansbro 10K är en 10km lång simupplevelse som startar vid Flögforsen och slutar vid Vansbrosimningens klassiska målområde. 9 kilometer simmas i Vanån och den sista kilometern i Västerdalälven. De tre sista kilometrarna är samma som i Vansbrosimningens klassiska 3km-lopp. 

Banan innehåller fyra depåer. Vid varje depå ska deltagarna passera över tidtagningsmatta för registrering av mellantider och kontroll att alla har passerat. Vätska och energitillskott finns på samtliga depåer. 

Maxtid för loppet är 4 timmar och 30 minuter och vid varje depå finns en reptid. Deltagare som inte klarar reptiden vid depån tillåts inte att fortsätta loppet och ska lämna in tidtagningsenheten vid depån. 

Vansbro 10K har en elit- och en motionsklass med dam- och herrklass. I elitklassen finns 50 platser och i motionsklassen 200 platser. Första start är klockan 10.00. 

 Läs Start-PM Med reservation för ändringar.*

Anmälan

Onlineanmälan öppnar 1 oktober 2017, till lördagen den 30 juni 2018 (i det fall loppet inte blir fullt tidigare). Anmälan kan göras på plats lördagen den 30 juni i mån av plats. 

Till anmälan

Tävlingsklass

Vansbro 10K har en tävlingsklass uppdelad på damer och herrar. För att delta i tävlingsklassen gör man det valet vid anmälan. 

För deltagare i tävlingsklassen behövs från och med 2017 tävlingslicens för öppet vatten. Tävlingslicens löses via Svenska Simförbundet.

Du kan anmäla dig i tävlingsklass utan licens men måste komplettera din anmälan med licens för att få starta, detta gör du via Mina Sidor 

I deltagaravgiften ingår

Transport till starten, medalj till alla som genomför loppet, vätska och energitillskott vid depåer, klädpåsservice, varm dryck serveras efter målgång, värmetält vid målområdet, dusch vid målområdet, matbiljett, diplom med namn och tid (ram till diplomet kan köpas på plats), fri parkering.