fbpx
  • 17.4° Lufttemperatur
  • 18.7° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Information angående coronaviruset covid-19

Vi befinner oss i en orolig tid där människors hälsa alltid måste komma först. Följdeffekterna av covid-19 gör djupa avtryck hos oss alla, ung som gammal, bland stora företag och små idrottsföreningar. Ingen kommer undan dess effekter.

Vi på Vansbrosimningen planerar att genomföra ett evenemang i någon form i sommar. I nuläget har vi dock inget annat val än att avvakta utvecklingen och hoppas på en förbättrad situation i samhället. Svårigheten för oss, och alla andra, är att ingen just nu vet hur framtiden ser ut. Utifrån dagens situation kommer vi därför avvakta med att fatta beslut om evenemangets utformning till slutet av april.

Fysisk aktivitet i allmänhet och simning i synnerhet är bra för hälsan, så fortsätt träna och ta hand om varandra. Den milda vintern har gjort att vi förhoppningsvis kommer få acceptabla temperaturer i sjöar och vattendrag tidigare än normalt så dela gärna bilder och film på era premiärdopp i sociala medier och tagga #owdebute2020 och #vansbrosimningen .

Låt oss hålla hoppet och modet uppe att vi alla träffas i Vansbro i sommar.

/Simmarhälsningar från Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen

Denna text uppdateras 2020-03-31, kl. 13.56


Folkhälsomyndigheten och regeringen har beslutat att alla sammankomster och evenemang med fler än 500 deltagare tills vidare ska ställas in. Då vi anser det för tidigt att avgöra hur detta kommer att påverka Vansbrosimningen är ambitionen fortfarande att genomföra loppen 2020

– Vi följer utvecklingen noggrant och skulle det bli aktuellt att flytta eller ställa in evenemanget kommer vi att meddela det i god tid, säger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.

Vansbrosimningen följer utvecklingen i samhället och myndigheternas rekommendationer gällande covid-19. Om covid-19 bedöms få stor påverkan på evenemangets genomförande kommer vi att informera anmälda deltagare via mejl och våra övriga kommunikationskanaler. Detta är det besked vi kan ge just nu och ber er att avvakta vidare kommunikation från oss.

Mer information om covid-19 hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Där finns även bra tips och generella råd om vad som är viktigt att tänka på för att minska eventuell smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Denna text uppdateras 2020-03-13, kl. 10.55