Uppladdning

Att vara ordentligt redo för träningspasset ökar chanserna för att få ut maximalt av det. Sömn, stress och matvanor är några av faktorerna som påverkar hur du kommer orka på passet. Laddad med rätt näring och energi så kommer du långt.

Artiklar

jason-briscoe-GrdJp16CPk8-unsplash

Så äter du inför en stor idrottsprestation

Är du en aktiv idrottare som behöver toppa energin under flera timmar? Grundregeln är att äta jämnt över dagen: frukost, lunch, middag och ett par, tre mellanmål där emellan.

edgar-castrejon-4Q_xlBOaCso-unsplash

Så ska du äta innan träning

Ska du träna? Glöm inte att fylla på med energi före passet! ICA-dietisten Johanna Andersson berättar hur du med mat och dryck kan prestera bättre.

element5-digital-kxW731QLajM-unsplash

Ät för att orka

Mat ska självklart vara förenat med glädje och njutning men den är faktiskt också kroppens bränsle. Genom att ge kroppen det den bäst behöver ökar du förutsättningarna att prestera som bäst i vardagen, på träningen och vid tävling.

Recept

Två glas med rosa smoothie

Kickstart-smoothie

Vår kick-start är en stärkande smoothie, rik på både smak och nyttiga mineraler och vitaminer. Smoothies till frukost går fort att göra och kan lätt varieras med olika sorters färska eller frysta frukter och bär.

Blåbärsbars

Blåbärsbars med råg

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Torkade blåbär och råg ger smak och passar fint ihop.

Skål fylld med müslikaka och bär

Müslikaka med honungscrunch

Baked oat kallas den här galet goda frukosträtten på engelska. Tänk dig en kombo av gröt, pudding och kaka – med lite hemblandad müsli på toppen. Müslikakan är godast lite ljummen med färska bär och tjock yoghurt till. Suverän att ha på brunchen!

Smoothie

Smoothie med dadlar, blåbär och lime

Smoothie gjord på mellanmjölk och läckert smaksatt med frysta blåbär, strimlade dadlar och nypressad lime. Krydda gärna smoothien med någon matsked chiafrön. Slurp!