Mellanmål och träning

I samarbete med ICA har vi tagit fram en guide som kan hjälpa dig hinna med din träning. Träning och hälsosam mat är två av grundpelarna i en sund livsstil och förstås viktiga ingredienser för goda träningsresultat. Att komma till träningen med kurrande mage är oftast ingen bra idé, då tryter orken och träningen får inte den önskade effekten. Om träningen ligger nära efter ett av dagens huvudmål så är saken löst men annars kan ett gott mellanmål ge dig den där energin för att orka.

Artiklar

overnight_oats_med_hallon

Snabba mellanmål - och enkla att göra!

Här hittar du inspiration kring hälsosam och nyttig kost som är bra när du tränar och motionerar. Trender inom mat, tips, fakta och recept - allt för en godare och rörligare vardag!

En rågbar ligger på ett bord med blåbär runtomkring

Nyttiga mellanmål vid träning

Ska du träna? Se till att äta något både före och efter passet! Här får du tips på bra mellanmål som håller sig fräscha i träningsväskan hela dagen.

Recept

yoghurt-_och_hallonglass-triangle

Yoghurt- och hallonglass

Glass till mellis, hur låter det? Gott! Den här kan du äta med gott samvete samtidigt som den ger dig en energikick inför träningen.

jul-sumo_med_bjornbar__avokado__ingefara_och_kanel

Jul-sumo med björnbär

Vad är väl härligare än känslan efter ett riktigt hårt träningspass? Rätt förberedd så kan maxa träningen. Sömn och rätt kläder och utrustning är förstås viktigt men också energi för att orka. Vad sägs om en energirik smoothiebowl fylld av underbara smaker?

matiga_muffins_med_zucchini_och_fetaost-bell

Matiga muffins med zucchini och fetaost

Perfekta som matigt mellanmål eller som en energikick före eller efter träningen. Riven zucchini och salt fetaost gör de matiga muffinsen riktigt saftiga. Frys in och plocka fram vid behov!

avokadosmorgas_med_tonfisk_och_harissa-bspline

Avokadosmörgås med tonfisk och harissa

Maffiga, lättlagade smörgåsar på ditt mörka favoritbröd med mosad avokado, tomatskivor och tonfisk blandad med harissa. Servera med stekt ägg så har du en stadig macklunch att bjuda på.