Frukost

Ibland säger man att frukosten är dagens viktigaste mål. För vissa är det absolut så men det är förstås individuellt. Mycket talar för att frukosten har en stor betydelse. Efter en hel natts fasta så är kroppens behov av påfyllnad stort och frukosten blir därför viktig. Men alla är olika, en del fungerar utmärkt utan frukost. Det viktigaste tycks vara att ha ett varierat och hälsosamt intag i sin helhet, snarare än hur det fördelar sig över dagen. Men för alla oss som är frukostälskare så finns här en massa god inspiration.

Artiklar

frukosttips_1920x540

Frukost hela veckan

För att hjälpa alla morgontrötta frukostälskare på traven bjuder vi på sju varierande frukosttips. En god anledning att gå upp en halvtimme tidigare och verkligen njuta av frukostvariation i vardagen. Veckan är räddad!

-gg-puff-1920x540

5 frukosttips under 5 minuter

Är du morgontrött? Här tipsar vi om 5 snabblagade frukostar som passar de flesta magar, tidig morgon som sovmorgon.

frukost-1920x540

Bästa frukosten

Om inte det viktigaste så åtminstone det godaste. Vi talar såklart om frukosten, målet som lediga morgnar gärna får dra ut på tiden. Låt dig inspireras av recepten som gör dig till ett frukostproffs!

sommarens_lyxfrukost

Fixa lyxfrukost

Lediga dagar med tid att äta frukost i lugn och ro är något av det bästa vi vet. Här har vi samlat några av våra frukostfavoriter. Så låt dig inspireras och bestäm vad just du vill starta dagen med.

Recept

smoothie_med_lingon_och_kardemumma-bell

Smoothie med lingon och kardemumma

En lingonsmoothie är nyckeln till en riktigt bra start på dagen, eller som mellis för att få en extra energikick. Här görs smoothien med lingon, banan, kardemumma och filmjölk.

overnight_oats_med_hallon

Overnight oats med hallon

En snabblagad gröt men underbar smak av hallon – vem skulle kunna tacka nej till det? Superenkelt att förbereda kvällen innan. Toppa med hackade hasselnötter och eventuellt lite hallonpulver innan servering.

smoothie_bowl_med_hallon

Smoothie bowl med hallon

Den här syrligt fräscha frukost-bowlen är en utmärkt väckarklocka för den morgontrötte. Yoghurt, mandelmjölk och apelsinjuice utgör basen och mixas med frysta hallon, tranbär och isbitar. Toppa i vackert mönster med bär, granatäpple och kokosflingor. En fröjd för öga och gom!

fruktgrot

Fruktgröt

Lättlagat och enkelt recept på annorlunda och god gröt med frukt! Du gör fruktgröten av aprikoser, katrinplommon, havregryn, linfrön och honung. Servera den mumsiga gröten med kanel och mjölk.