2022/06/13

Zone3 tipsar om allt du behöver inför ditt lopp

Vansbrosimningen är stolta över att presentera samarbetet med Zone3, ett av världens högst raknade triathlon- och simvarumärken. Zone3 går in som officiell simpartner till Vansbrosimningen och Challenge Vansbro 2022. Zone3 erbjuder ett stort utbud av våtdräkter, badkläder, simglasögon och andra tillbehör för simning. Se hela deras utbud här: se.zone3.com

I vår sportmässa, som drivs av OutdoorExperten, finns Zone3 på plats med våtdräkter, simglasögon och övrig simrelaterad utrustning.

Hyra våtdräkt på plats

Du kan fortfarande hyra våtdräkt och hämta ut på plats. Boka din våtdräkt via dessa länkar: Men – https://se.zone3.com/products/mens-agile-wetsuit-hire?variant=39689201549396

Women – https://se.zone3.com/products/womens-agile-wetsuit-hire?variant=39689244475476

Våtdräkter för simning

Vi rekommenderar en våtdräkt som är anpassad för simning före en våtdräkt som är anpassad för surfing eller multisporttävlingar. En våtdräkt som är anpassad för simning kommer ge dig ett högre vattenläge, minskat vattenmotstånd och effektivare simning. En våtdräkt som inte är anpassad för simning gör att simningen känns mer tröttsam på grund av det ökade vattenmotståndet som orsakas av sämre flytkraft för benen och bålen.

ZONE3 erbjuder flera olika typer av våtdräkter som är designade för att göra din simning lättare och mer bekväm. Vi har även våtdräkter som är anpassade för dig som simmar bröstsim. Du väljer själv om du vill köpa en dräkt eller hyra en våtdräkt. Hyr du en dräkt hämtar du ut den på plats i Sportbutiken på Vansbrosimningens arena och lämnar tillbaka den till oss efter genomfört lopp.

Neopren handskar, sockar och huvor:

Dessa produkter är tillåtna att använda i Vansbrosimningens samtliga lopp. Vattentemperaturen är för tillfället 15 grader och vet du med dig att du lätt fryser om händer och fötter kan detta var lösningen för att hålla händer och fötter varma. Säkerställa att du köper dessa produkter i god tid innan loppet så du hinner provsimma dem i öppet vatten innan du kommer till Vansbro. ZONE3 erbjuder en unik design och extra bra passform som undviker att kallt vattnet läcker in.

Simglasögon för simning i öppet vatten:

ZONE3’s prisbelönta simglasögon för öppetvattensimning hjälper till att förhöja upplevelsen av din simning. Vi rekommenderar att du använder simglasögon anpassade för öppet vattensimning före de traditionella simglasögonen som används vid simning i bassäng. Den mjuka passformen och breda linsen är designade för att inte läcka. Simglasögonen har även ett extra stort synfält.

Robe Jacket parkas:

En parkas hjälper dig att hålla dig varm och torr innan start. Robe Jacket parkas är tillräckligt stor för att du ska kunna byta om direkt i den. Insidan har ett mjuk fleecefoder för vattenabsorption och optimal värmehållning

Safety Buoys:

En safety buoy är perfekt för dig som tränar inför något av Vansbrosimningens lopp och är obligatorisk för dig som ska delta i Vansbro 10K. En safety buoy gör dig extra synlig och ger dig möjlighet till kortare vilopauser när du tränar i öppet vatten, den är uppblåsbar och har ett 28 L stort torrt förvaringsutrymme ger dig möjlighet till förvaring av enstaka klädesplagg.

Övriga tillbehör:

Du hittar alla övriga tillbehör för öppetvattensimning som till exempel vattentäta ryggsäckar, microfiberhanddukar, kläder, antiskavsårskrämer på se.zone3.com