Viktigt att känna till!

Vansbrosimningen

Bra att veta inför din start

Använd vår onlineanmälan för att anmäla dig till våra lopp i öppet vatten, swimrun och cykel. Anmälan till Vansbro Triathlon görs via Svenska Triatlhonförbundets hemsida.

 Anmälan


Mina Sidor

Mina Sidor är din profilsida. Där kan du se din anmälan, startbevis, resultat, skriva ut diplom m.m. 

Mina Sidor


Seedning

Seedning sker till Vansbrosimningen, Vansbro Tjejsim och Vansbro Halvsim. Resultat från respektive lopp de tre senaste åren är seedningsgrundande. Om du inte har simmat tidigare eller vill seeda upp dig, har du möjlighet att tillgodoräkna dig resultat från seedningsloppen.

Seedning


Byte av startgrupp

Byte till en annan startgrupp är av säkerhetsskäl inte möjligt efter att startbevisen är klara. Observera att byte till seedad grupp inte kan göras utan styrkta meriter!

Startgrupper


Överlåtelse

Överlåtelse av startbevis går att göra från och med 1 maj. Om du inte kan delta, finns möjligheten att göra en överlåtelse av startbevis via ”Mina Sidor”. Överlåtelse kan även göras vid tävlingsinformationen på arenan, vid målområdet. Kostnaden för överlåtelse via ”Mina Sidor” är 100 kr och 200 kr på plats. Ett undertecknat startbevis måste vara medtaget!

Överlåtelse


Tävlingsregler

Åldersgräns för Vansbrosimningen, Vansbro Halvsim, Vansbro Tjejsim, Vansbro Ungdomssim och Vansbro Kortsim är från det år man fyller 10 år. Observera att allt deltagande i något av Vansbrosimningens lopp sker på egen risk! Det är tillåtet att använda neoprenhuva samt sockor och vantar utan simhud mellan fingrar och tår, med undantag för elittävlingarnas startgrupper 1‑2 i Vansbrosimningen samt startgrupp 1 i Vansbro Halvsim och Vansbro Tjejsim.

Tävlingsregler


Försäkring

Alla deltagare är försäkrade genom arrangören Vansbrosimningen. Observera att allt deltagande sker på egen risk! Vid sjukdom eller skada, som förhindrar deltagande, återbetalas hela anmälningsavgiften om ”Startklar” har tecknats. Den försäkringen kan tecknas i samband med anmälan och gäller under ett år i samtliga motionstävlingar i Sverige.

Startklar


Registrering

Samtliga anmälda deltagare registreras i vårt datasystem och offentliggörs med namn, klubb och ort på hemsidan. I och med anmälan godkänner du som deltagare att namn får offentliggöras.

Sök anmälda


Bagage- och värdesaksinlämning

Du kan kostnadsfritt lämna in bagage och värdesaker hos Vansbro turistbyrå på Lokstallet.

Karta


Säkerhet

Utmed banan i Vanån finns säkerhetspersonal på fyra bryggsektioner samt i båtar på stå-upp-brädor. Den sista kilometern i Västerdalälven finns bemanning på en sammanhängande brygga. På arenan finns värmetält och varm dusch. Vi rekommenderar att du skaffar dig vattenvana genom att träna i öppet vatten innan du startar i något av våra lopp. Badmössan och tidtagningschipet ska bäras under hela loppet. Om du bryter loppet eller ångrar dig efter avprickningen vid starten måste du omedelbart lämna mössan till funktionärerna! Mössorna ingår i vår säkerhetskontroll. Tveka inte att kontakta våra funktionärer, de kan hjälpa dig med allt ifrån kramp till uppknäppning av våtdräkt!

 


 Anlända till Vansbro