fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vi saknar dig…

Västerdalälven och Vanåns vatten har även denna sommar runnit förbi Vansbro precis som alla andra år, men något har saknats. Covid-19 och Folkhälsomyndigetens restriktioner tvingades oss tidigt i våras att i alla hast ställa om. När vi nu summerar utfallet av Vansbrosimningen Home Edition ser vi att nästan 3000 simmare har deltagit i ett vattendrag på hemmaplan. Vi har sett bilder från sjöar, åar och hav där ni ensamma eller i mindre grupper tagit er an utmaningen att simma Vansbrosimningen på hemmaplan. Vi vill passa på att tacka för alla positiva påhejningar och ert engagemang, men också för er förståelse och ert tålamod under den rådande pandemin.

När vi blickar framåt är sikten grumlig men tanken klar. Vi kommer att arbeta stenhårt för att sommaren 2021 kunna erbjuda ett smittsäkert och festligt evenemang i Vansbro. Vi har fått frågor om när anmälan öppnar och har nu landat i att vi kommer att öppna anmälan i början av november. Vi har formulerat några ledord i det fortsatta arbetet som kan sammanfattas med följande punkter:

• Vi ska skapa utrymme och flexibilitet i sommarens evenemang för att möjliggöra att hålla avstånd.

• Inga deltagare med sjukdomssymptom ska åka till Vansbro.

• Tillgång till god handhygien är en självklarhet.

• Enkel och funktionell skyddsutrustning för funktionärer som möter deltagare.

Jag känner mig säker på att vi nästa sommar kommer kunna erbjuda ett tryggt och säkert Vansbrosimningen. Med gemensamma krafter kan vi ta ansvar att minska risken för smittspridning! För om sanningen ska fram så är ni saknade. Det blir ingen riktigt sommar här i Vansbro utan alla härliga simmare som i färgglada badmössor tillsammans är med och skapar simmarfesten, folkfesten, Vansbrosimningen.

Med hopp om god hälsa och blicken fäst på 2021,

Tomas Viker 
Generalsekreterare Vansbrosimningen