Vansbro Vattenprovet 6 juli 2018

Vansbro Vattenprovet – Prova era färdigheter i öppet vattenVattenprovet

Om loppet

Vansbro Vattenprovet är ett lopp för hela familjen som vill prova sina färdigheter i öppet vatten. Starten går 200 meter från Vansbrosimningens målgång. Loppet sker i samarbete med Svenska Simförbundets märkestagning för öppet vatten och innebär att deltagarna ska hoppa i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan. Efter att ha tagit sig upp till ytan ska deltagarna simma 200 m i en följd varav 50 m i ryggläge. Hela provet utförs på djupt och öppet vatten. Målgång är på samma plats som i Vansbrosimningens övriga lopp. Efter genomfört lopp har deltagarna klarat definitionen av simkunnighet och får simmärket Vattenprovet öppet vatten och kan kalla sig simkunniga!Svenska Simförbundet

Rullande start från klockan 14.30 från startplatsen som är 200 m nedströms från Vansbrosimningens målportal. Deltagare ska vara på plats senast fem minuter före start.


Anmälan

Onlineanmälan är öppen till 6 juli 2018. Anmälan kostar 50 kronor vid anmälan på hemsidan vansbrosimningen.se. Det finns möjlighet att efteranmäla sig i tävlingsinformationen på tävlingsdagen senast en timme före start (100 kronor).

Om anmälan 


I anmälan ingår

Simmössa, tidtagningschip, Svenska Simförbundets simkunnighetsmärke för öppet vatten och matbiljett (löses in i kiosken på arenan).


Simmärken (Svenska Simförbundet)