Vansbro Vattenprovet

Svenska SimförbundetFredag 7 juli

Start

Rullande start från klockan 12.00 från startplatsen som är 200 m nedströms från Vansbrosimningens målportal. Deltagare ska vara på plats senast fem minuter före start.

VattenprovetOm loppet

Vansbro Vattenprovet är ett lopp för hela familjen som vill prova sina färdigheter i öppet vatten. Starten går 200 meter från Vansbrosimningens målgång. Loppet sker i samarbete med Svenska Simförbundets märkestagning för öppet vatten och innebär att deltagarna ska hoppa i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan. Efter att ha tagit sig upp till ytan ska deltagarna simma 200 m i en följd varav 50 m i ryggläge. Hela provet utförs på djupt och öppet vatten. Målgång är på samma plats som i Vansbrosimningens övriga lopp. Efter genomfört lopp har deltagarna klarat definitionen av simkunnighet och får simmärket Vattenprovet öppet vatten och kan kalla sig simkunniga!

Anmälan

Onlineanmälan är öppen till 6 juli 2017. Anmälan kostar 50 kronor vid anmälan på hemsidan vansbrosimningen.se. Det finns möjlighet att efteranmäla sig i tävlingsinformationen på tävlingsdagen senast en timme före start (100 kronor).

Om anmälan 


I anmälan ingår

Simmössa, tidtagningschip, Svenska Simförbundets simkunnighetsmärke för öppet vatten och matbiljett (löses in i kiosken på arenan).


Simmärken (Svenska Simförbundet)