fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Världsvattendagen 2015

Idag 22 mars är det internationella Världsvattendagen. Omkring 748 miljoner människor runt om i världen saknar fortfarande rent vatten och årets tema är ”vatten och hållbar utveckling”. Syftet är belysa vattnets roll för en global och hållbar utveckling.

Som Sveriges största simevenemang strävar vi efter att vara ett hållbart evenemang. Deltagare i våra lopp ska alltid kunna känna sig trygga med att vattenkvaliteten är god. Vi är ett Miljömärkt Event sedan 2012 enligt Håll Sverige Rents kriterier och arbetar aktivt för att förbättra processer för att minska att naturliga resurser går till spillo.

Världsvattendagen instiftades av FN 1993 för att få människor i hela världen att uppmärksamma vikten av att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar. Vi är alla beroende av att ha tillgång till rent vatten och runt om i världen samlas och engagerar sig människor i olika arrangemang. WaterAid Sverige är en av de organisationer som arbetar för att möjliggöra rent vatten och tillgänglighet till sanitet för alla. Läs mer om WaterAids arbete här.