fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Var med i Vansbro Swimrun!

Vansbro Swimrun är en helt ny tävling som gör premiär på programmet den 1 juli under Vansbroveckan 2015. Det går att genomföra tävlingens 18,1 kilometer i par eller i stafettlag om sex personer. Tävlingsformen är passande för arbetskamraterna eller kompisgänget som vill testa på Swimrun.

– Känner man inte för att springa kan man ta en simsträcka och vice versa. Vi tror att det ger fler möjlighet att delta i laget och gemenskapen, samtidigt som man får ett mål att träna mot, säger Tord Hederskog.

Stafettlaget som innehåller sex deltagare och kan bestå av både herrar och damer. Varje deltagare gör en sträcka, antingen simning eller löpning. Totalt mäter distansen 18,1 km fördelat på tre sträckor med löpning 15,1 km och tre sträckor simning, totalt 3 km. Till skillnad från stafetten gör de tävlande i partävlingen samtliga sträckor tillsammans. Partävlingen är indelad i tre klasser, dam, herr och mixad.

– Vi vill skapa en tävling där man kan tävla med sina kompisar eller arbetskamrater, berättar Tord Hederskog, sportchef på Vansbrosimningen.

Efter tävlingen väntar mat med underhållning. Perfekt avslutning innan sommarledigheten tar vid och uppvärmning inför Simmarhelgen!

Anmälan öppnar 10 februari. Start och mål för Vansbro Swimrun är på Vansbrosimningens arena. I start-kitet ingår även nummerlapp, simmössor och tidtagningsbricka. Pris delas ut till de tre första lagen, men samtliga lag som genomför tävlingen belönas med medalj.