fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbroveckans program

Snart är det dags! På lördag inleds Vansbroveckan med Vansbro Triathlon, men vi tjuvstartar festligheterna redan fredag den 26 juni. Förutom tävlingarna 27 juni-5 juli finns det flera aktiviteter och underhållning för hela familjen! Eller vad sägs som prova-på-aktiviteter som kajak, springskytte, mountainbike, eller underhållning och kulturupplevelser som Ingmarsspelen och lekland och löp- och trampbilslopp för barnen?

Hela programmet


Vansbro TriathlonPubliktips

Vansbro Triathlon

Lördag 27 juni start kl. 12.00
Vansbro Triathlon erbjuder Sveriges mest eftertraktade och kärleksfulla tävling där alla från elit till motionär kan nå sina mål oavsett om det handlar om äran att vinna, triathlonpremiär, träning, test av utrustning, plojutmaning eller början till en ny konditionskarriär.


Vansbro Bianchi 120

Vansbro Bianchi 120

Söndag 28 juni start kl. 10.00–10.15
Vansbros eget motionslopp på cykel, Vansbro Bianchi 120, körs på landsväg i varierande dalamiljö. Se starten på Vansbrosimningens arena och målgången vid Lokstallet utanför Turistbyrån.


Vansbro Swimrun

Simmare

Onsdag 1 juli start kl.16.00
Vansbro Swimrun är en ny tävling för i år. Det går att delta i en partävling (två tävlande) eller i ett stafettlag (sex tävlande). Tävlingsformen passar arbetskamrater eller kompisgäng som vill testa swimrun.


Vansbro Halvsim

SimmareFredag 3 juli första start kl. 14.00
Vansbro Halvsim är 1 500 m långt och startar i Vanån. Efter 500 m svänger loppet in i Västerdalälven och de 1 000 resterande metrarna simmas motströms.Se starten vid Jofsens strand nedanför Vansbro kyrka!


Vansbro Öppen Älv


Vansbro Öppen ÄlvFredag 3 juli start kl. 16.30–17.30
Vansbro Öppen Älv är ett alternativt lopp till huvudloppet Vansbrosimningen och genomförs med individuell start under en timme. Se simmarna starta under Vansbrosimningens klassiska startbro!


Vansbrosimningen

Start

Lördag 4 juli första start kl. 10.00
Vansbrosimningen är Sveriges största lopp i öppet vatten. Loppet är 3 000 m och simmas i Vanån och Västerdalälven. Det är mäktigt att se tusentals simmare ge sig iväg under den klassiska startbron. De två första kilometerna simmas medströms och avslutas med en kilometer motströms. Följ simmarna längs älvpromenaden sista kilometern in mot mål!


Lilla Vansbrosimningen

Lilla Vansbrosimningen

Lördag 4 juli start kl. 16.00
Lilla Vansbrosimningen är barnens egen simtävling. Barn mellan sex och nio år simmar 25 eller 50 meter (klass 6–7 år och 8–9 år). Anmälan tas emot till och med en timme före start. Var på plats i tid! Det blir alltid fullt av åskådare runt bassängen.


Vansbro Kortsim


StartSöndag 5 juli start kl. 09.20
Vansbro Kortsim är 1 000 m långt. Det är ett snabbt lopp, se till att vara vid målområdet tio minuter efter start för att se segraren simma i mål!


Vansbro Ungdomssim


Vansbro UngdomssimSöndag 5 juli start kl. 09.40
Heja på de unga simmarna! Vansbro Ungdomssim är för ungdomar mellan 10 och 17 år. Loppet är 1 000 m långt.


Vansbro Tjejsim

Tips
Vansbro Tjejsim

Söndag 5 juli första start kl. 11.00
Vansbro Tjejsim är verkligen en upplevelse för alla tjejer och kvinnor från 10 år och uppåt. Distansen är 1 000 m och simmas motströms i Västerdalälven.