Om Vansbro Triathlon

Lördag 30 juni 2018

Anmälan

Anmälan till 2018 års Vansbro Triathlon är öppen. Här hittar du mer information: Anmälan Vansbro Triathlon

Åldersgräns för deltagande i Vansbro Triathlon är från året man fyller 18 år.


Start

Start och målgång är på Vansbrosimningens tävlingsarena.

11.00 start tävlingsklass senior damer

11.30 start tävlingsklass senior herrar

11.40 start tävlingsklass övriga

11.55 start motionsklass och stafett

Med reservation för ändringar

Eventuella ändringar meddelas på hemsidan och vår Facebooksida.

Om loppet

Vansbro Triathlon är en av Sveriges högst rankade triathlontävlingar på medeldistans bland triathleter. Distansen körs på sträckorna 1,9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning med start och målgång på Vansbrosimningens arena. Det är en snabb bana där eliten går i mål på strax över fyra timmar. Bankaraktären gör att tävlingen passar perfekt som instegstävling till triathlon.

En nyhet från 2018 är Olympisk distans. Sträckorna bli något längre då vi använder samma bana som för medeldistans. Simning 1,5km, cykling 45km och löpning 10,5km. Olympisk distans är bra om du vill testa triathlon för första gången, söker ett bra träningspass eller helt enkelt vill vara med och skriva historia när vi nu utökar med ännu en distans.

Sveriges gladaste triathlon

Första loppet genomfördes 2011 och målet är att erbjuda Sveriges mest eftertraktade och kärleksfulla tävling där alla från elit till motionär når sina mål oavsett om det är äran av att vinna, triathlonpremiären, träning, test av utrustning, plojutmaning eller början till en ny konditionskarriär. Stor vikt läggs på att nära och kära som står och hejar ska ha det bra och att den tävlande ska få ta emot deras jubel många gånger under tävlingen.

Välkommen!

SM i triathlon

Vansbro Triathlon var värd för SM i triathlon, medeldistans 2016 och 2017.