Anna Bernanker

Vad vore flisplanen utan Anna?

Skriven av Vansbrosimningen

Känner ni till Anna Bernanker? Kanske bättre som flis-Anna? Hur många Vansbro Triathlon-deltagare har inte fått höra hejaropen som ”bort och vänd, snart här igen?”

Vilken funktionär som helst skulle kunna tycka att det är ett straff att stå på asfaltsplan bland sågspån och flishögar. Det verkar inte vara ett bekymmer för Anna, som kommer från Kolbäck, utanför Västerås för att hjälpa till under Vansbro Triathlon.

När triathlonföreningen som hon var medlem i behövde hjälp inför Vansbro Triathlon för tre år sedan, var det första gången som Anna var med som funktionär. Hon hjälpte till med stort och smått där hon behövdes. Av en händelse blev hon senare placerad på asfaltsplanen efter löpbanan. Hon fick berättat för sig att hon skulle bli avlöst. Det blev hon inte. Istället hejade Anna på alla deltagarna med outtröttlig entusiasm.

Vansbro Triathlon

– Jag är mest imponerad av motionärerna. De är fantastiska! Att få ihop den träningsmängden i vardagen och kunna genomföra en Halvironman, det är stort, säger hon.

Hennes engagemang gick inte obemärkt förbi. Efter tävlingen 2014 startades en tråd på Facebook, där deltagare undrade vem tjejen på flisplanen var. Nu är flisplanen given för Anna. Likaså namnet, flis-Anna. Det är många som är henne tacksamma på ”ödeplanen”.

”Tack för i år, nåde dig om du inte är här nästa år!”, säger en förbispringande deltagare under året tävling.

Bort och vänd, snart här igen? Eller vad säger ni, ses vi 2017?


Dela


Kategorier