fbpx
  • 1.4° Lufttemperatur
  • 2.9° Västerdalälven
  • 3.1° Vanån

Vansbro Triathlon

Medeldistans & olympisk distans

Resultat 2019
Köp startplats

Datum

28 juni 2020

Distans

Medeldistans och olympisk distans

Åldersgräns

18 år

Starttid

09:00 (MD) & 10:00 (OD)

Vansbro Triathlon är en av Sveriges högst rankade triathlontävlingar på medeldistans bland triathleter. Distansen körs på sträckorna 1,9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning med start och målgång på Vansbrosimningens arena. Det är en snabb bana flack där eliten går i mål på strax över fyra timmar. Bankaraktären gör att tävlingen passar perfekt som instegstävling till triathlon.

Vansbro Triathlon har även en Olympisk distans. Sträckorna bli något längre då vi använder samma bana som för medeldistans. Simning 1km, cykling 45km och löpning 10,5km. Olympisk distans är bra om du vill testa triathlon för första gången eller söker ett bra träningspass!

Sveriges gladaste triathlon

Första loppet genomfördes 2011 och målet är att erbjuda Sveriges mest eftertraktade och kärleksfulla tävling där alla från elit till motionär når sina mål oavsett om det är äran av att vinna, triathlonpremiären, träning, test av utrustning, plojutmaning eller början till en ny konditionskarriär. Stor vikt läggs på att nära och kära som står och hejar ska ha det bra och att den tävlande ska få ta emot deras jubel många gånger under tävlingen.

> Prispengar

Simsträcka MD
Simsträcka OD
Cykling
Löpning

Nyheter, inspiration och tips