fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbrosimningen lanserar hotspots för Home Edition

I slutet av april meddelade vi att sommarens simlopp ställs in på grund av covid-19 men istället erbjuds en hemmavariant, Vansbrosimningen Home Edition. Nu tar vi hjälp av Sveriges simföreningar för att öka upplevelsen för deltagarna.

Vansbrosimningen Home Edition går till så att deltagarna får sitt deltagarpaket innehållande simmössa, medalj och diplom hemskickat innan loppet. Det är sedan upp till deltagarna själva att mäta ut en simsträcka, genomföra loppet och registrera det hos Vansbrosimningen.

För att höja upplevelsen för deltagarna tar vi nu hjälp av Svenska Simförbundets simföreningar runtomkring i Sverige som kan agera så kallade infopoints eller hotspots.

– Tanken är att simföreningarna dels ska kunna ge deltagarna information om lämpliga vatten att simma i dels arrangera minievenemang lokalt, med hänsyn till rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, berättar Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen, och fortsätter,

– De föreningar som väljer att vara hotspots och arrangera minievenemang kommer att ha några personer på plats som håller uppsikt över simmarna, att deltagarna ska känna sig säkra i vattnet är väldigt viktigt för oss.

> Klicka här för att se alla hotspots

Utöver en bättre och säkrare upplevelse för deltagarna hoppas vi att konceptet ska ge tillbaka till simföreningarna och öppet vatten-simningen i allmänhet.

– Vi har förhoppning om att fler deltagare ska upptäcka sin lokala simförening och kanske välja att bli medlem och fortsätta simma hos den. Det är många föreningar som kämpar hårt just nu och vi hoppas att detta kan vara ett sätt att hjälpa till, säger Britta Granberg.

– Vansbrosimningen är bra för folkhälsan i allmänhet och för simningen i synnerhet. Det är viktigt att försöka hitta alternativa tävlingsformer i dessa Corona-tider. Vansbrosimningen Home Edition är ett bra initiativ och ett sätt för våra föreningar att kunna stötta Vansbrosimningen. Som samarbetspartner till Vansbrosimningen ser Svensk Simidrott naturligtvis positivt på att hjälpa till att hålla traditionen med vårt största och mest klassiska öppet vatten-lopp igång, säger Hasse Nilsson verksamhetsutvecklare för Öppet Vatten.

Vansbrosimningen Home Edition
Anmälan öppen t.o.m. 31 juli
​​Loppregistreringen hos Vansbrosimningen är öppen 4 juli – 31 augusti

Hittills anslutna föreningar
Härnösands SS
​​Kungsbacka SS
​​Växjö SS
​​Motala SS
​​Jönköpings SS
​​Bollnäs SS
​​GSK Simidrott
​​Glommadyppen – Norge
​​Falu SS
​​Eskilstuna SK
​​Karlstad SS
​​Åsimmet

> Läs mer om hotspots

Intresserade föreningar kontaktar Britta Granberg på:
britta.granberg@vansbrosimningen.se
070 889 20 31