fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbrosimningen & Challenge Vansbro 2021 – hur blir det? 

över ett års tid har vi tvingats leva i och med en pandemi. I ett års tid har vi levt i ovisshet om dess effekter på stort och smått, på nära och käraI ett års tid att vi slitits mellan hopp och förtvivlan. Hur det blir med Vansbrosimningen sommaren 2021 kan vi inte svara på i dagslägetDäremot vill vi gärna dela med oss av våra tankar. Här kan du läsa mer om hur vi på Vansbrosimningen tänker och planerar för kommande sommarHelt klart är att vi kommer att avvakta med beslut så länge vi bara kanDetta av flera olika anledningar. 

Erfarenheterna från förra året visade på minskad smittspridning under vår och sommarperiodenTill detta lägger vi denna vår att vi har flera olika vaccin tillgängliga. Vaccin som i allt högre takt rullas ut till befolkningen. Ett faktum som syns tydligt i dödsfallsstatistiken. Det har på senaste tiden även inkommit erfarenheter från andra länder som kommit längre i sin vaccinationsfas som visar på både färre dödsfall och minskad smittspridning i befolkningen. Folkhälsomyndigheten är tydliga med sitt budskap om att utomhusaktiviteter av typen motionslopp där man kan hålla avstånd bör få öppnas upp då risken för smittspridning är låg och nyttan för folkhälsan är stor. Detta bör ske så snart trycket på sjukvården minskar samt att smittspridningen avtar. Erfarenheterna från Vasaåket (Vasaloppet) visade att skidåkarna kunde ta ansvar och hålla avstånd. Vi tror att ni simmare och triathleter är minst lika duktiga. 

Därför känns det meningsfullt för oss att kämpa vidare för att kunna genomföra säkra och roliga evenemang för simmare och triathleter – trots den ovisshet vi fortfarande lever och verkar iVi jobbar i tät dialog med det regionala smittskyddet och Länsstyrelsen Dalarna för att vara redo att erbjuda ett smittsäkert arrangemang i sommarVi informerar fortlöpande om våra anpassningar här: Coronaanpassat evenemang.

Uppdaterade anmälningsvillkor 

Vi förstår att många är tveksamma till att anmäla sig till sommarens lopp. Samtidigt vet vi att vi måste planera med deltagartak. Vi kommer inte kunna erbjuda plats för tusentals simmare och triathleter på samma sätt som vi gjort tidigare år. Möjligheten att hålla avstånd är vår ledstjärna i allt planeringsarbete och för att du ska känna dig trygg med din anmälan har vi uppdaterat våra anmälningsvillkor för sommarens lopp. Skulle det bli så att Vansbrosimningen inte kan arrangeras i sommar erbjuds du som anmäld deltagare följande alternativ: 

Alternativ 1: Flytt av din anmälan till 2022. Det gäller för alla Vansbrosimningens lopp. Detta sker automatiskt utan att du behöver göra något om du inte väljer alternativ 2. 

Alternativ 2: 50% återbetalning av anmälningsavgiften samt Vansbrosimningen Home EditionVi erbjuder alltså alla som är anmälda till något av Vansbrosimningens lopp möjlighet att simma Vansbrosimningen på hemmaplan även 2021. För detta alternativ måste du göra ett aktivt val på Mina Sidor. OBS! Vansbrosimningen Home Edition kommer endast att anordnas om Vansbrosimningen på plats i Vansbro ställs in. 

För dig som är anmäld till Challenge Vansbro gäller följande alternativ vid inställt evenemang: 

Alternativ 1: Flytt av din anmälan till 2022. Det gäller för alla lopp som ingår i Challenge Vansbro. Detta sker automatiskt utan att du behöver göra något om du inte väljer alternativ 2 

Alternativ 2: 50% återbetalning av anmälningsavgiftenFör detta alternativ måste du göra ett aktivt val på Mina Sidor. 

Vi mottar med glädje nyheter om att allt fler badanläggningar åter öppnar upp sina dörrar för allmänhetenFlera kommuner kommer även att tidigarelägga sitt öppnande av sina tempererade utomhusbad. Lägg därtill att isarna i stora delar av landet släppt sitt järngrepp i sjöar och vattendrag. Det inger hopp för oss som älskar att simma ute med himlen som tak. Lite värme på det tack! 

Att ha ett mål i livet, något att se fram emot är i dessa tider kanske viktigare än någonsin. En fast punkt i horisonten att ta sikte på ger en känsla av meningsfullhet. Vi på Vansbrosimningen vill bidra till att skapa utmaningar som stimulerar till ett fysiskt aktivt liv och som får er deltagare att lyfta blicken bortom pandeminDärför fortsätter vi planera och hoppas på bättre tider.  

Glöm inte bort att ett leende också smittar! 

Simmarhälsningar  

Tomas Vikergeneralsekreterare Vansbrosimningen