fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbrosimningen certifierar butiker

Vi på Vansbrosimningen har tagit fram något vi valt att kalla för ”Vansbrosimningen certifierad butik”, som ska fungera som en slags vägledning för simmare att hitta butiker med personal som har expertis och god service inom öppet vatten-simning, triathlon och swimrun. Att välja rätt i våtdräkts-djungeln kan vara problematiskt och det är av största vikt att få goda råd i valet av dräkt. Kriterier som vi utgår från är butikens kunnande, service, sortiment och utrustning.

Första butik att bli tilldelad certifieringen är W-Dyk, en dyk- och vattensportbutik i Vansbro. Med 25 år i branschen har vattensportbutiken W-Dyks ägare Patrik Forsell lång erfarenhet i Sverige av att hyra ut och sälja våtdräkter och simtillbehör. Han har hjälpt många Vansbrosimnings-simmare genom åren med att hitta utrustning efter butikens koncept ”rätt våtdräkt utifrån dina egna förutsättningar och målsättningar”.

W-Dyk i Vansbro

– Certifieringen är ett kvitto på att vår verksamhet håller hög kvalitet. Det är extra roligt att vi är först ut att bli certifierade med tanke på vår lokala anknytning, säger Patrik Forsell, W-Dyk.

W-Dyk startades 1998 av Forsell som en dykskola med försäljning av dykutrustning. Redan från starten fanns våtdräkter och övrig utrustning för simning i sortimentet. Sedan 2009 finns W-Dyk i Lokstallets lokaler i Vansbro med vattensportbutik, dykutbildningar, första hjälpen och HLR utbildningar, serviceverkstad för dykutrustning och dräkter. Webbutik och uthyrning.


W-Dyk Försäljning och uthyrning av våtdräkter samt simtillbehör.
Facebook.