fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbrosimningen 2021 ställs in

Den 12 maj meddelade regeringen att man från och med den 1 juni kommer lätta något på restriktionerna för motionslopp. Vansbrosimningen har sedan dess fört en tät dialog med smittskyddsläkare, Länsstyrelse, polisen samt inte minst den lokala sjukvården i Vansbro hur detta beslut påverkar våra möjligheter att kunna genomföra vårt arrangemang.

Den samlade bilden är att pandemin håller kvar sitt grepp. Restriktionerna i olika omfattning kommer tolkas strikt och ligga kvar under stora delar av sommaren, sjukvården både regionalt och lokalt är belastade och slutkörda. Även om vi kan se ljuspunkter med vaccinationer och en nedåtgående kurva i smittspridning, dödsfall och inlagda patienter på intensivvården räcker inte tiden till.

Vi har väntat in i det längsta men nu har kommit till vägs ände och måste fatta ett beslut hur vi ska göra med sommarens simtävlingar. Länge har vi levt på hoppet om att kunna genomföra någon slags variant av Vansbrosimningen 2021 men har landat i att vi inte kommer kunna arrangera Vansbrosimningen 2021, vilket innefattar både juli och augustis planerade evenemang. 

”Vi ställer in Vansbrosimningen på grund av rådande restriktioner som i praktiken gör det omöjligt för oss att erbjuda ett arrangemang, men vi ställer också in med respekt för den hårt belastade sjukvården. Vi vill inte riskera att bidra med mer börda för dem, säger Tomas Viker generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Vi hoppas att vi kan ses nästa år och genom Vansbrosimningens Home Edition i sommar. Delta gärna i vår träningskampanj Ut o Simma så pågår fram till den 20 juni. Läs mer här

Simmarhälsningar

Vansbrosimningen, genom generalsekreterare Tomas Viker


Vad händer nu?

På grund av konsekvenserna av covid-19 har Vansbrosimningens lopp tvingats ställa även 2021. Som anmäld deltagare till något av våra lopp är det nu två alternativ. Valperioden är öppen 7 juni fram till 20 juni. 

Du har följande två alternativ att välja mellan:

  1. Vansbrosimningen Home Edition + få 50% tillbaka av din startavgift

Även i år kommer vi att erbjuda Vansbrosimningen Home Edition, en hemma variant där du simmar något av våra lopp i din favoritsjö nära dig. Förutom att delta i Home Edition får du enligt våra köp- och leveransvillkor får du 50% tillbaka av den startavgift du betalat vid inställt lopp.

2. Flytta din startplats till Vansbrosimningen 2022

Vansbrosimningen 2022 kommer att genomföras under perioden 1-10 juli och med detta val säkrar du en plats redan nu. Detta är ett automatiskt val och du behöver därför inte göra något aktivt val för att flytta din start till nästa år. Efter 20 juni kommer vi automatiskt flytta de som inte aktivt gått in på Mina sidor och valt alternativ 1.

Gör ditt val genom att logga in på Mina sidor och klicka på alternativet som passar dig. När du har gjort ditt val sparas detta automatiskt och du kan logga ut från Mina sidor.

OBS! Möjligheten att göra ditt val är öppet 7 juni till och med 20 juni. Om du inte gör något aktivt val under perioden kommer du automatiskt att flytta din startplats till 2022.

Läs mer på Frågor och Svar 


En svensk Klassiker

Om du ska ge delta i En Svensk klassikern innebär detta att Vansbrosimningen Home Edition går att räknas in samt att nästa års simning går att räknas in i klassikern för 2020, 2021 och 2022.