fbpx
  • 23.9° Lufttemperatur
  • 19.1° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbrosimningen 2020 ställs in – Ersätts med Home Edition

Vi hoppas ni är friska och mår bra. I år fyller Vansbrosimningen 70 år. Vi har en ledsam nyhet och en glad nyhet. Den ledsamma nyheten är att det inte kommer vara möjligt att arrangera Vansbrosimningen sommaren 2020 på grund av situationen med COVID-19.

Även om ljuspunkterna blir fler och fler har vi fortfarande ingen aning om när restriktioner släpps. Det finns fortfarande en oro för liv och hälsa kvar i samhället som vi måste lyssna på och acceptera. Sjukvården är hårt belastad och kommer så vara inom överskådlig tid. Vi varken vill eller ska bidra till att lägga ytterligare tryck på dem.

Vansbrosimningens säkerhetsarbete för er deltagare har alltid varit vår högsta prioritet och nu när vi inte kan garantera detta har vi inget annat val än att ställa in sommarens alla simlopp.

Alla vi som arbetar hårt för att skapa magiska ögonblick i Vanån och Västerdalälven vill inget hellre än att välkomna er alla till Vansbro. Tanken på att inte få göra det i år är mycket ledsam. Vi måste alla inse att idrott, särskilt vår älskade simidrott, inte är det viktigaste i livet. För närvarande handlar det om saker som är större och viktigare än simning i öppet vatten.

Förutom att vi lider med er deltagare lider vi även med våra funktionärsföreningar vars medlemmar lägger sin själ i att ge er deltagare ett glatt bemötande. I år kommer Vanån och Västerdalävens vatten att rinna stillsamt förbi utan deras glad hejarop.

Men vi överger er inte!

Den glada nyheten är att vi i samverkan med våra partners kommer att erbjuda Vansbrosimningen Home Edition. Under hela sommaren, med start den 4 juli, har du som deltagare möjlighet att genomföra din egen Vansbrosimning i din favoritsjö nära dig. Loppet gäller som ett officiellt Vansbrosimningslopp och ingår även i En Svensk Klassiker.

Efter genomförd simning registrerar du enkelt ditt lopp på vår hemsida. Mer information om Vansbrosimningen Home Edition hittar du här: Vansbrosimningen Home Edition

När det gäller Vansbro Triathlon med det Svenska Mästerskapet på medeldistans och Vansbro Swimrun är planen fortsatt att det ska genomföras i Vansbro men att loppen kommer att flyttas fram till den 29-30 augusti. Vansbro Triathlons format är mycket mer begränsat och kräver inte samma säkerhetsapparat som våra simlopp. Därför är det fortsatt vår förhoppning att vi ska kunna genomföra triathlontävlingarna 2020.

Att simma i öppet vatten med himlen som tak är en häftig upplevelse och i dessa oroliga tider är det både nyttigt och hälsosamt att röra på sig utomhus.

Vi kommer vara tillbaka nästa år. Och vi kommer att fira vår 70 årsdag om än ett år försent tillsammans med er alla den 4-11 juli 2021.

Fram till dess: ta hand och framför allt, håll er friska.

Vi ses genom Vansbrosimningen Home Edition i sommar – är ni med?

Simmarhälsningar

Vansbrosimningen, genom generalsekreterare Tomas Viker


Vad händer nu?

På grund av konsekvenserna av covid-19 har Vansbrosimningens lopp tvingats ställa in. Som anmäld deltagare till något av våra lopp behöver du därför välja vad du vill göra med din startavgift.

Du har följande tre alternativ att välja mellan:

Vansbrosimningen Home Edition

Något vi är väldigt glada över att erbjuda är Vansbrosimningen Home Edition, en hemmavariant av våra fantastiska simlopp. Vill du delta i detta avsäger du dig hela din startavgift men får istället allt som ingår i Vansbrosimningen Home Edition. Läs mer om Vansbrosimningen Home Edition

Skänk din deltagaravgift till Vansbrosimningen/VAIK Simklubb

Vill du inte delta men ändå stötta vår verksamhet kan du skänka hela din startavgift till Vansbrosimningen/VAIK Simklubb vilket vi såklart blir oerhört tacksamma för.

Få tillbaka 50% av din startavgift

Enligt våra köp- och leveransvillkor får du 50% tillbaka av den startavgift du betalat vid inställt lopp. Att vi har det villkoret beror på att vi behöver täcka våra fasta kostnader och för att kunna arrangera lopp även i framtiden. OBS! 50% gäller endast på startavgiften och inkluderar inte eventuell försäkring eller donation.

Gör ditt val genom att gå in på Mina Sidor, gå in på det/de lopp du är anmäld till och klicka på alternativet som passar dig. När du gjort ditt val sparas detta automatiskt och du kan logga ut från Mina Sidor.

Observera: Möjligheten att göra ditt val är öppen till och med 7 juni. Om du inte gör något aktivt val under perioden 29 april – 7 juni skänker du automatiskt hela din startavgift till Vansbrosimningen.