Vansbro Bianchi 120

1 vecka kvar till Vansbro Bianchi!

Skriven av Vansbrosimningen

En vecka kvar till starten för Vansbro Bianchi 120. Den individuella starten är mellan klockan 10.00–10.15 från Vansbrosimningens arena och målet är utanför Lokstallet i Vansbro.

Checka av att du är redo inför 2016 års cykelprov!

Välj rätt cykel!

Se till att du har en cykel som du sitter bekvämt på! Får du ont eller känner obehag på dina träningar, vänd dig till en bra butik där personalen kan hjälpa dig att prova ut en bra sittställning! Självklart ska du i god tid också ha servat din cykel, så att du inte råkar ut för tråkiga missöden med cykeln. Gärna ett par nya, lättrullande däck. Kedjan och växelsystemen ska vara rengjorda och välsmorda. Det får du enkelt hjälp med hos din cykelhandlare, om du inte vill serva din cykel själv.

Klä dig smart!

Är det normal sommartemperatur räcker det oftast med cykelbyxor och cykeltröja, men eftersom loppet pågår i 4‑8 timmar kan vädret variera ganska mycket. En tunn vind- eller regnjacka som enkelt kan rullas ihop och stoppas ner i ryggfickan är nödvändig, liksom arm- och benvärmare. Ett par tunna byxor kan också komma till pass. På fötterna är det bäst att ha ett par cykelskor, gärna med skoskydd ifall kylan eller vätan tränger sig på.

Kom ihåg att du inte ska använda underkläder! Ett par cykelhandskar kan också vara skönt att ha för att slippa skavsår i händerna.

Packa lätt!

Efter banan finns det servicestationer som kan hjälpa till med mindre justeringar. En extra slang, däckverktyg och pump är en bra investering och förvaras enklast i en liten ramväska. Ta inte med dig för mycket, bara det nödvändigaste!


Onlineanmälan är öppen till söndagen den 3 juli 2016 (i det fall loppet inte blir fullt tidigare). Anmälan kostar 350 kronor och kan även göras på plats t.o.m söndagen den 3 juli i mån av plats.

Anmäl online


Dela


Kategorier