fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbro Vattenprovet – nytt ungdomslopp!

Vansbro Vattenprovet är ett nytt lopp 2016 för barn och ungdomar som vill prova sina färdigheter i öppet vatten. Loppet är 200 meter och genomförs fredagen den 8 juli före starten för Vansbro Halvsim.

Vansbro Vattenprovet riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 7-13 år som vill prova öppet vatten-simning. Sträckan som simmas är 200 meter och ett komplement till det något längre loppet Vansbro Ungdomssim (10-17 år), som mäter 1000 meter.

VattenprovetLoppet sker i samarbete med Svenska Simförbundets märkestagning för öppet vatten och innebär att deltagarna ska hoppa i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan. Sedan ska deltagarna simma 200 meter i en följd, varav 50 meter i ryggläge. Alla som fullföljer loppet får Svenska Simförbundets simmärke för öppet vatten.

– Simkunnighet är ett prioriterat område för Svensk Simidrott och vi vill poängtera att simkunnighet är en färskvara, som bör tränas och underhållas under hela livet. Vi är därför glada över att vi tillsammans med Vansbrosimningen kan erbjuda möjligheten för ungdomar att testa sin simkunnighet genom Vansbro Vattenprovet, säger Christina Sandin, simkunnighetsansvarig Svensk Simidrott.

Loppet utförs på öppet vatten, med rullande start från startplatsen som är 200 meter nedströms från Vansbrosimningens målportal. Målgång är på samma plats som i Vansbrosimningens övriga lopp.

Simkunnig är den som faller i vattnet, får huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, på djupt vatten simmar 200 m varav 50 m ryggsim i en följd.”  – Nordisk definition för simkunnighet.


Mer om

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Loppet och anmälan

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Simkunnighet – Svenska Simförbundet